Kupaonica bez opasnosti od spoticanja

Tuševi u razini poda: otvoreni za sve

Želite ugodan doživljaj tuširanja bez opasnosti od spoticanja? Reći ćemo vam na što morate paziti kod tuševa u razini poda. Svejedno je gradite li novu kupaonicu ili sanirate postojeću. S ovim ćete suvremenim rješenjem postići veći komfor, a kupaonica će izgledati prostranije. Usto vam se nude raznovrsne mogućnosti za individualno uređenje, kao što pokazuje naš vodič za projektiranje.

Uređenje kupaonice u razini poda i vizualni doživljaj prostora

Kupaonica bez oštrih rubova i stepenica svima je utjelovljenje moderne arhitekture wellness kupaonice. Plohe koje se stapaju na prijelazima pružaju veću slobodu pokreta i vizualno stvaraju dojam prostranosti, čak i u malim kupaonicama. S tušem u razini poda unosite dizajnerske naglaske koji će, između ostalog, povećati vrijednost vašeg stana ili nekretnine. Razmišljate li i o tome da svoju kupaonicu prilagodite zahtjevima budućnosti? Ulaz u prostor tuša bez prepreka siguran je odabir za mlade i stare.

Novogradnja, renoviranje, sanacija starijih objekata – tuširanje bez ograničenja!

Zahvaljujući najmodernijim tehničkim rješenjima za kupaonice, tuš u razini poda može se realizirati u gotovo svakom ambijentu. U slučaju novogradnje, o svojim biste željama trebali pravodobno razgovarati s arhitektima ili projektantima za kupaonicu. Tako se može na vrijeme isplanirati potrebna struktura poda i raspored odvoda. Sanjate o podnom grijanju u kupaonici za uvijek topao wellness ambijent? I u tom slučaju trebali biste donijeti odluku što ranije. Kada se još traži stručnjak? Prilikom sanacije „staro ili novo” ili „tuš umjesto kade”.

Rješenje bez prepreka idealno je i za moderniziranje starijih objekata. Stručnjak za kupaonice najprije će ispitati konstrukcijske uvjete – i ima li u estrihu dovoljno prostora – prije no što se odluči za inovativne odvodne sustave koji štede prostor. Užitak tuširanja bez pregrada i zidova može se ostvariti gotovo svugdje, čak i s vrlo plitkom tuš-kadom koja se nakon ugradnje, lišena praga, stapa s podom.

Puristička kupaonica s velikom staklenom frontom prema vrtu.
Novi dojam prostranosti: neprekinuta ploha s tušem u razini poda utjelovljenje je komfora moderne kupaonice.

Dizajnirajte tuš u razini poda prema individualnim sklonostima

Prilikom projektiranja tuša u razini poda na izbor su vam dostupne raznolike mogućnosti:

  • Moderna, vrlo plitka tuš-kada (od emajliranog čelika ili sanitarnog akrila) praktično se ugrađuje u razini poda optički se stapajući s površinom poda. Postavljanje bez fuga ujedno znači lakše održavanje. Dostupne su tuš-kade koje bojom odgovaraju pločicama ili drugim plohama, kao i tuš-kade sa zaštitom od proklizivanja. Birajte između različitih formata i odaberite položaj odvoda ako on nije unaprijed određen. Pad je tvornički ugrađen, a element se lako održava.
  • Ili napravite individualan projekt s keramičkim pločicama – ovisno o uvjetima u prostoru. To se osobito preporučuje kada ste se odlučili za podno grijanje. U trendu su veliki formati koji su u kategoriji podnih obloga dostupni i sa površinom koja sprečava klizanje. Neprekinuta optika s uniformnim materijalom na podu vrlo je elegantna – zbog nje će se i male kupaonice doimati prostranijima. Odvod se može ugraditi i u zid: time se postiže još veća sloboda pokreta i olakšava održavanje. Ovo purističko rješenje savršeno pristaje uz XXL ugodu tuširanja. Međutim, računajte na veći trošak projektiranja i stručne izvedbe.
  • A kako bi to izgledalo s montažnim elementima tuša, koji su međusobno usklađeni i po izboru se mogu obložiti pločicama? Kod tuš-ploča možete se odlučiti za keramičke pločice ili prirodni kamen, u skladu s ostatkom kupaonice. Dostupne su različite dimenzije.

Nesputanom optikom brišu se granice užitka tuširanja

Za tuševe u niši ili kutu preporučujemo staklenu pregradu bez okvira uz koju će kupaonica optički postići maksimalnu transparentnost. Ili se odlučite za „walk-in” rješenje. Vrata se u ovoj inačici gube kako bi se prostor tuša potpuno integrirao u kupaonicu bez pregrada i zidova.

Pronađite pouzdane odvodne sustave za tuš-kade među proizvodima hansgrohe

U ponudi proizvoda hansgrohe pronađite odvodne sustave za tuš-kadu koji rade snažno i pouzdano. To je važno kod velikih wellness tuševa kao što su Rainmaker i Raindance ili kod nadglavnih tuševa. Odvodi su u prostoru tuša laki za ugradnju, tehnički dorađeni i vrlo učinkoviti. Tako, primjerice Raindrain 90 XXL marke hansgrohe postiže neobično velik kapacitet odvoda do 51 litre u minuti. Pozitivan dodatni učinak za vas: „Brza voda” pouzdano ispire nečistoće. Za savršeno bezbrižan užitak tuširanja. hansgrohe trenutno ne nudi odvodne sustave za proizvoljno konstruirane površine za tuširanje bez kade.

Pretraživanje specijaliziranih trgovaca

Specijalizirani trgovci u blizini