hansgrohe CoolStart

S miješalicama CoolStart pronaći ćete pravi trik za uštedu energije

Miješalice hansgrohe CoolStart klimatski su prihvatljive, jer u srednjem položaju ručke teče samo hladna voda – dok se kod standardnih miješalica energija troši već u osnovnom položaju. S tehnologijom CoolStart vaši se vodovi ne pune toplom vodom nepotrebno. Rezultat: manje potrošenih resursa, emisija CO2 i troškova. Dobro i za okoliš i za novčanik!

Ušteda energije u kućanstvu uz hansgrohe CoolStart.
U srednjem položaju ručke miješalice hansgrohe CoolStart ispuštaju samo hladnu vodu. Topla voda počinje teći tek kada to poželite. Za toplu vodu samo okrenite ručku ulijevo.

Ovako se smanjuju troškovi tople vode iz dana u dan 

Kako možemo uštedjeti energiju, poslati manje CO2 u atmosferu i što možemo učiniti u vezi klimatskih promjena? Sve nas proganjaju ta pitanja. Odgovore bi bilo najbolje potražiti kod trošila energije u vlastitom kućanstvu, i to onih koje upotrebljavamo više puta svaki dan, primjerice kod miješalica za umivaonik. Princip modela hansgrohe CoolStart toliko je jednostavan da je genijalan: kod tih miješalica topla ili vruća voda teče samo onda kada je zaista trebate. Potrebnu energiju trošite tek kada ručku miješalice aktivno pomaknete ulijevo.

CoolStart: štednja energije u kućanstvu vrlo je jednostavna

Standardne miješalice rade drugačije: kod njih se protočni grijač, cirkulacijska pumpa i drugi elementi za pripremu tople vode aktiviraju već kad se ručka postavi u osnovni položaj. No nije nam uvijek potrebna topla voda, zar ne? Kada pijemo vodu, peremo ruke, zalijevamo cvijeće ili čistimo, često nam je sasvim dovoljna i hladna voda. Upravo j u tome stvar: kod miješalica CoolStart voda se zagrijava tek kada za to postoji potreba. Vi odlučujete o visini temperature – i to x puta dnevno. Tipično hansgrohe: sa štedljivom miješalicom CoolStart uživate u obilju komfora i prekrasnom dizajnu.

Ušteda energije u kućanstvu i užitak prekrasnog dizajna

Smanjite potrošnju tople vode i uštedite novac

Smanjite potrošnju tople vode s miješalicama CoolStart.
Želimo vam pružiti podršku pri ekonomičnom upravljanju dragocjenim resursima. Zato naši inženjeri zaposleni na razvoju proizvoda rade bez prestanka.

Krenite s hladnom vodom.

Kako? Primjerom našeg izračuna: četveročlano kućanstvo koje se koristi miješalicom hansgrohe CoolStart 20 minuta dnevno tijekom godine dana može potrošiti 508 kilovatsati energije manje nego s uobičajenom miješalicom. Kako ne bismo ostali na apstrakciji – s 500 kWh možete:

  • ispeći 67.564 kriški tosta;
  • gledati televiziju non-stop više od godinu dana;
  • fenirati kosu 500 sati.

Krenite s CoolStart tehnologijom i smanjite emisiju CO2.

Pozadina: oko 90 % emisija CO2 u kućanstvu uzrokovano je pripremom tople vode za tuš, kadu i umivaonik. Primjer izračuna: četveročlano kućanstvo u kojem se voda zagrijava plinom može s miješalicom CoolStart potrošiti 23 kilograma CO2 manje godišnje nego s uobičajenom miješalicom. To konkretno znači:

  • Dvjema odraslim bukvama visine 23 metra potrebno je dvije godine kako bi nadoknade ta 23 kilograma.  

Krenite s CoolStart tehnologijom i uštedite novac.

To je osobito važno u vremenima kada cijene energije skaču u nebo. Primjer izračuna: četveročlano kućanstvo u kojem se voda zagrijava plinom može svake godine uštedjeti 61,97 EUR, ako staru slavinu za vodu zamijeni miješalicom CoolStart. Isto tako:

  • Miješalica CoolStart amortizirala se u manje od dvije godine.  

Temelje za ove izračune naći ćete na dnu ove stranice.*

Pronađite svoju miješalicu CoolStart i uštedite:

*Postotak uštede energije pokazuje uštedu koju pruža proizvod hansgrohe CoolStart u odnosu na uobičajeni proizvod hansgrohe bez tehnologije CoolStart. 

Izračun upotrebe miješalice za umivaonik temelji se na prosječnoj potrošnji od 5 litara u minuti pri tlaku od 3 bar. Da bi se dobio što točniji rezultat, ta se vrijednost mora individualno prilagoditi. Energija potrebna da bi se 1 litra vode zagrijala za 1 °C: 1 kcal odnosno 0,00116 kWh.Energija potrebna da bi se 1 litra vode zagrijala s 10 °C na 35°C (temperatura vode iz miješalice za umivaonik): 0,029 kWh/litra vode [izračunato s energetskom formulom na temelju Općih temelja za izračunavanje prema Jedinstvenom međunarodnom sustavu (IS). Preračunavanje s kWh na naftu: 10 kWh = 1 litra nafte]. 

Ovdje predložene vrijednosti energije odgovaraju prosječnim vrijednostima za Njemačku i moraju se pojedinačno prilagoditi za što točniji rezultat. Uzet je iznos 12,2 ct/kWh. Potrošnja energije kućanskih uređaja temelji se na ovim vrijednostima (od travnja 2022.).

Hansgrohe SE ne može preuzeti jamstvo ni garanciju za točnost rezultata jer je proračun ovisan o mnogim nepredvidljivim faktorima pa stoga ostaje neobvezujući. On izrazito ovisi o cijenama energije. 

Pretraživanje specijaliziranih trgovaca

Specijalizirani trgovci u blizini