Plitko, moderno, oslobađa prostor

Podžbukna instalacija u prostoru tuša i kade

Gradite novu kupaonicu ili želite renovirati postojeću? Ovdje vam donosimo mnoštvo mogućnosti koje pruža upravljački sustav tuša ugrađen u zid. Podžbukna instalacija u prostoru tuša i kade vrlo je moderna i laka za rukovanje. Zahvaljujući minimalističkim obilježjima sve djeluje lijepo „pospremljeno”. A vi? Uživate u potpunoj slobodi pokreta prilikom tuširanja ili kupanja.

Što je podžbukna instalacija i kada je preporučljiva

Dosad ste se u prostoru tuša i kade koristili nadžbuknom miješalicom ili termostatom? Takvi klasični sustavi za upravljanje vodom imaju mnogo prednosti, primjerice mogu se lako zamijeniti, što je idealno za brzo renoviranje. Njihova mana: relativno su veliki i istureni. U malim kupaonicama oduzimaju dragocjeno mjesto.

Neka se tehnika miješalica elegantno izgubi u zidu

Zar ne bi bilo lijepo kada bismo sve elemente armature za koje ne želimo da se vide (cijevi, veliki regulatori ili poluge) jednostavno sakrili ispod žbuke? Naravno. No za to se mora razbijati zid. Zbog toga se podžbukne instalacije prvenstveno preporučuju kod novogradnji ili opsežnijeg renoviranja. Važno: za to vam je potreban stručnjak za sanitarnu opremu.

Pregled prednosti podžbuknih termostata i miješalica:

 • Reducirani upravljački sustav tuša tek neznatno strši iz zida. Time se postiže vrlo moderan i uredan izgled prostora.
 • Više ne morate paziti na to da se ne udarite prilikom tuširanja ili kupanja. Zapravo dobivate više slobodnog prostora, veću udobnost i više uživanja u vodi.
 • Taj plus za slobodu kretanja bez prepreka idealan je za generacijsku kupaonicu.
 • Vidljivi dijelovi podžbuknih termostata ne zagrijavaju se; općenito ne postoji opasnost od vrućih ploha. To je prije svega idealno ako u kućanstvu žive djeca i/ili starije osobe.
 • Maleni upravljački sustavi nisu samo vizualno privlačni i pouzdani, nego su i lakši za održavanje od velikih tijela slavina.
 • Na hansgrohe iBox universal, koji kod podžbukne instalacije služi kao osnovni komplet, može se naknadno uvijek postaviti upravljački element modernijeg dizajna ili s proširenim funkcijama.

Upravljački sustav tuša s mnoštvom raznolikih funkcija i dizajna

Obilje inačica u segmentu podžbuknih proizvoda hansgrohe pruža vam neslućene mogućnosti za uređenje kupaonice. Otkrijte koliko je mnogo funkcija i dizajna dostupno – zasigurno ćete se iznenaditi. Ovisno o opremljenosti kupaonice (ručni tuš, nadglavni tuš, sustav za tuširanje i drugo), svrsi ili sklonostima, odlučite se za standardnu pipu ili termostat. Oni se mogu univerzalno kombinirati sa svim tuševima hansgrohe. Unaprijedite kupaonicu upravljačkim sustavom tuša u boji kroma ili sa crnom/bijelom staklenom površinom te birajte zaobljeni, uglati ili Soft-Cube dizajn.

Postupak: instalacija podžbuknog rješenja u novu kupaonicu

Podžbukna instalacija uz hansgrohe iBox universal i tehnologiju Select

Kada se odlučite za podžbuknu instalaciju, stručnjak za sanitarnu opremu najprije u zid ugrađuje provjereno osnovno kućište iBox universal marke hansgrohe. Na njega potom montira podžbuknu miješalicu ili podžbukni termostat. Oba elementa opremljena su prvorazrednom tehnologijom karakterističnom za proizvode hansgrohe i dugotrajnim mehaničkim ventilima koji rade potpuno bez struje.

Upravljanje sada postaje sasvim lako: podžbukna montaža uz hansgrohe Select

Intuitivni koncept rukovanja i dizajna Select pokazao se kao osobito elegantan i prilagođen korisnicima u segmentu podžbuknih instalacija. Kod nagrađivanih termostata i miješalica ShowerSelect pritiskom tipke mogu se uključiti i isključiti do četiri izvora vode. I vrsta mlaza tuša mijenja se jednim jednostavnim klikom. Na izbor su dostupni:

 • miješalica ShowerSelect – za vodove sa stabilnim tlakom vode, dostupna s ergonomski oblikovanom ručkom
 • termostat ShowerSelect – za konstantnu temperaturu vode, s praktičnom metalnom drškom
 • termostat ShowerSelect – s ugrađenim priključkom za crijevo i držačem tuša.

Učiniti staro novim: renoviranje kupaonice s osnovnim kućištem iBox universal

Najčešća pitanja o podžbuknoj instalaciji

Naše iskustvo na polju podrške korisnicima, koje obuhvaća više desetljeća rada, pokazalo je da potrošači najčešće postavljaju pitanja navedena u nastavku. Evo i odgovora: 

 • Nešto je pošlo po krivu prilikom instalacije osnovnog kućišta iBox universal? Nema razloga za brigu. U poduzeću Hansgrohe imamo rješenje za sve probleme i rado ćemo vam pomoći. Obratite nam se.
 • Je li iBox universal vodonepropustan? Da. iBox i gotovi kompleti čak su i zvučno izolirani, što znači: prilikom tuširanja ili kupanja voda teče ugodno tiho.
 • Koliko dugo dajete jamstvo za svoje proizvode? Poduzeće Hansgrohe vam svojevoljno daje petogodišnju garanciju proizvođača. Vaš je proizvod već vidno zastario? Nema veze. Ako se u nekom trenutku neki element pokvari ili postane propustan, kod nas ćete naći rezervne dijelove koje vrlo jednostavno možete zamijeniti (uz pomoć standardnih alata).
 • Još uvijek imate iBox iz 2001. godine? Nema problema. Od toga doba nije bilo nikakvih funkcijskih izmjena na osnovnom kompletu. To znači: kompatibilan je s najnovijim termostatima i miješalicama sa staklenom površinom ili tehnologijom Select. Dakle, svoju staru jednoručnu miješalicu možete uvijek zamijeniti nekim krajnje modernim rješenjem.
 • Vaš je iBox još stariji? I za to postoje rješenja o kojima ćemo vas rado informirati.
Pretraživanje specijaliziranih trgovaca

Specijalizirani trgovci u blizini