Ugodan rad i rukovanje

Ergonomska kuhinja: čovjek u središtu zanimanja

Sanjate li i vi o kuhinji prilagođenoj osobnim potrebama? Onakvoj koja omogućuje neometani rad i štedi vam snagu? U svakoj se kuhinji ta kvaliteta može poboljšati na mnoštvo načina – za sve korisnike. Jedan od njih su i kuhinjski proizvodi s vrlo ugodnim i intuitivnim rukovanjem. hansgrohe vam pomaže pri projektiranju ergonomske kuhinje.

Ergonomski uređena kuhinja nudi više udobnosti.
Dobra ergonomija u kuhinji znači: lako dostupni prostori za pohranu. Potpuno izvlačivi elementi u visini očiju olakšavaju rad u kuhinji. \Fotografija © blum, www.blum.com\

Sve polazi lakše od ruke – i štedi tijelo

Mnogo se toga odvija u kuhinji: ispiranje namirnica, vađenje sastojaka iz ormara, punjenje lonaca, rukovanje uređajima, pranje ruku. U skladu s tim, mali rasponi kretanja vrlo su visoko na popisu želja prilikom projektiranja. Njima se omogućuju glatki radni procesi, štedi se vrijeme i snaga. Sviđa li vam se također kada su kuhinjska pomagala i sastojci nadohvat ruke? Za to su uvjet dobro organizirani ormari i ladice. Pametno konstruiranim ladicama i zakretnim izvlačnim elementima lako ćete dosegnuti i naniže ormare i optimalno iskoristiti kuhinjski prostor.  

Čovjek je mjerilo projektiranja kuhinje

Ergonomska je kuhinja prvenstveno prilagođena vašoj visini. Postavljanjem kuhinjskog namještaja, pećnica i mikrovalnih pećnica u visini očiju omogućuje se lako umetanje i vađenje. I radne plohe trebali biste projektirati tako da vam ne opterećuju leđa. Studije preporučuju da bi se one trebale nalaziti na visini od oko 10 cm ispod visine lakta. Stoga prije razgovora sa specijaliziranim trgovcem izmjerite koja je to visina! Razmislite i o sljedećem: za dobar i praktičan pogled na lonce, kuhalište se može smjestiti nešto niže od radne plohe. Ergonomija se tu odnosi na sljedeće: idealno tako da je glava slobodna i bez zamagljivanja naočala. To omogućuje odgovarajuća tehnologija nape. 
U skladu s tim osobito je važan odabir odgovarajuće kuhinjske miješalice. Ona bi trebala biti prilagođena vašim navikama u prostoru sudopera. 

Lakoća rukovanja središnja je i najvažnija stavka ergonomije

U optimalno uređenoj kuhinji sasvim ćete lako i intuitivno obavljati sve radnje – uključivati i isključivati, rukovati i upravljati. To je osobito korisno kada valja brzo obaviti zadatke ili kada su vam ruke pune posla. Upravljanje vodom na pritisak tipke i lako dostupni upravljački elementi ergonomski su povoljni i unose dodatnu udobnost u svakodnevne kuhinjske poslove.

Napomene za dobru ergonomiju u prostoru kuhinjskog sudopera.
Moderna ergonomija u svakodnevnom životu znači: upravljački elementi tako su smisleno raspoređeni da im lako mogu pristupiti i veliki i mali.
Ergonomija u prostoru kuhinjskog sudopera za lakšu upotrebu.
U prostoru sudopera dobrom se ergonomijom pruža podrška prirodnim pokretima. To ujedno znači: ugodan rad s objema rukama u udobnom položaju.

Ergonomija je recept za osjećaj udobnosti – i u kuhinji

Zahvaljujući velikom izboru kuhinjskih miješalica, sudopera i kombinacija za sudoper robne marke hansgrohe, ergonomija se u kuhinji može optimizirati lijepim dizajnom. Funkcionalni se proizvodi odlikuju izrazitom lakoćom upotrebe i unose estetske naglaske u samo srce kuhinje. Tako je, primjerice, upravljačka jedinica kuhinjske miješalice M71 Select za ugradnju u 2 otvora postavljena na prednjem rubu sudopera. Odvojena od kuhinjske miješalice, ta zasebna upravljačka jedinica za vodu prilagođena je osobnim navikama i ergonomiji. Kod ponavljanih radnji dovoljan je pritisak gumba za pokretanje ili zaustavljanje mlaza vode. Položaj neposredno nadohvat ruke djeci olakšava upravljanje vodom. Intuitivnim rukovanjem (primjerice, pokretanje ili zaustavljanje vode nadlanicom) postiže se veća sloboda pokreta. Osim toga, jedinica ispunjava zahtjeve za „univerzalan dizajn”, što znači: sigurno i lako rukovanje za sve generacije. 
Tanka ručka kuhinjskih miješalica hansgrohe ergonomski je oblikovana pa se može dobro uhvatiti i mokrim rukama, a omogućuje vam da unaprijed postavite temperaturu i jačinu mlaza.

Najljepši trenutci s vodom – uz sudoper hansgrohe

Pretraživanje specijaliziranih trgovaca

Specijalizirani trgovci u blizini