hansgrohe ExcellentFit

Savršeno usklađena miješalica i umivaonik

Ima li dovoljno prostora između umivaonika i miješalice? Funkcionira li kombinacija ta dva elementa tako dobro da pri pranju ruku gotovo i nema prskanja? Ukratko: je li miješalica usklađena s keramikom? hansgrohe ExcellentFit pruža odgovore na ta pitanja. Pronađite idealnu kombinaciju miješalice i umivaonika koja je potpuno usklađena s vašim željama i potrebama.

Pronađite idealnu kombinaciju miješalice i keramike

Muškarac pere kistove pod miješalicom hansgrohe Metropol
hansgrohe ExcellentFit: za savršenu kombinaciju miješalice i keramike.

Tržište umivaonika golemo je baš kao i tržište miješalica. Stoga su i kombinacije tih dvaju elemenata razmjerno raznolike. hansgrohe ExcellentFit pomaže vam da donesete ispravnu odluku za vama savršenu kombinaciju. On je rezultat testova ComfortZone koje provodi hansgrohe: naši stručnjaci iz Centra za tehničku podršku testirali su funkcionalnost mnoštva mogućih kombinacija miješalica i keramike i stavili vam na raspolaganje svoje rezultate. Tako ćete izbjeći mukotrpno i dugotrajno uspoređivanje te u samo nekoliko minuta jednostavno i intuitivno doći do kombinacije umivaonika i miješalice o kojoj ste oduvijek sanjali.

hansgrohe test ComfortZone provodi se od 2011. i od tada se neprestano poboljšava i ažurira. Već godinama je etabliran i neizostavan dio naših usluga savjetovanja i servisiranja i doprinosi pouzdanom izbjegavanju pogrešaka pri odabiru umivaonika i/ili miješalice.

Budući da vam želimo pružiti idealan doživljaj vaše kupaonice, nismo se ograničili na vlastitu paletu proizvoda: naše miješalice nismo testirali samo s vlastitom keramikom, nego i s keramikom drugih vodećih proizvođača.

Pronađite savršenu kombinaciju u sadržajima za preuzimanje

Spojite ono što si međusobno pristaje: miješalice i keramika iz ponude proizvoda hansgrohe

Miješalice hansgrohe testirane s keramikom različitih proizvođača

Proporcija i funkcija: ključevi za kombinaciju iz snova

Proporcije i funkcija najvažniji su faktori za uspješnu kombinaciju miješalice i umivaonika:

Proporcija, odnosno omjer veličina armature i keramike, ima odlučujući utjecaj na udobnost koju pruža kombinacija tih dvaju elemenata. To se, primjerice, odnosi na odgovarajući razmak između miješalice i umivaonika.

Funkcija se odnosi na to u kojoj mjeri odabrana kombinacija umivaonika i miješalice ispunjava zahtjeve različitih primjena. Primjeri funkcija su „pranje kose” ili „punjenje vaze za cvijeće visine 35 cm”. Odgovaraju li obilježja kombinacije potrebnim primjenama? Jesu li, primjerice, količina protoka i kut izlaza vode iz miješalice usklađeni s geometrijom unutarnjeg korita umivaonika ili, pak, voda prska preko njegova ruba?

Naš savjet za vas: proporcije moraju biti usklađene, kako bi se mogle zajamčiti funkcije koje su vam potrebne.

Muškarac pere ruke pod miješalicom hansgrohe Metropol
Ni kod manjih umivaonika voda ne bi trebala prskati uokolo za vrijeme pranja ruku. Zahvaljujući alatu hansgrohe ExcellentFit znat ćete spriječiti neželjeno prskanje.

S testovima kombinacija ComfortZone iz poduzeća hansgrohe jednostavno ćete doznati koja miješalica pristaje vašem umivaoniku. Ako još niste odabrali optimalni spoj miješalice i keramike, pogledajte rezultate testova mogućih kombinacija. Stručnjaci iz naše vrhunske robne marke provode test uzimajući u obzir standardne zahtjeve kako bi se omogućio precizan rezultat testiranja.

Mali gostinjski umivaonici za pranje ruku poseban su izazov pri odabiru umivaonika i miješalice. Kod njih je kompatibilnost miješalice i umivaonika osobito važna, jer na tim malim umivaonicima često dolazi do prskanja vode u okolinu.

Važan čimbenik funkcionalnosti kombinacije umivaonika i miješalice njihova je pravilna instalacijja, koju mora obaviti stručnjak.

hansgrohe ComfortZone: ne jedan, nego tri testa

U hansgrohe testu ComfortZone kombinacije miješalica i umivaonika detaljno se stavljaju pod povećalo. Sam se test odvija u tri faze. U opisima slika pogledajte što se točno ispituje pojedinim testom.

Pri izradi projekta oslonite na naše obilje naših spoznaja: u Centru za tehničku podršku tvrtke hansgrohe već je testirano mnoštvo mogućih kombinacija miješalica i umivaonika. U opsežnim se testovima funkcija između ostalog ispituje slobodan prostor oko umivaonika te prskanje.

Pronašli ste savršenu kombinaciju – što dalje?

Kada se uz pomoć tablica s rezultatima testiranja u poduzeću hansgrohe odlučite za funkcionalnu kombinaciju, o željenoj kombinaciji informirajte svog stručnog partnera. On može procijeniti zadovoljava li mjesto postavljanja potrebne prostorne i tehničke preduvjete. Uostalom, niti najljepša kombinacija ne znači ništa bez odgovarajućih prostornih odnosa, priključaka ili tlaka vode na željenom mjestu postavljanja. Sve to mora biti usklađeno za besprijekornu instalaciju.

Česta pitanja o kombinaciji miješalice i umivaonika

Tko vam može pomoći ako imate dodatnih pitanja o ispravnom odabiru miješalice i umivaonika?

Unatoč mnoštvu testiranih kombinacija, može se dogoditi da vaš umivaonik (još) nije u našoj bazi podataka. U tom slučaju preporučujemo vam da zatražite savjet specijaliziranog trgovca. Ovdje potražite nabližeg specijaliziranog trgovca.

Zašto je udaljenost između izljeva i umivaonika toliko važna?

Ona je odlučujuća za udobnu i raznovrsnu upotrebu vaše kombinacije umivaonika i miješalice u svakodnevnom životu.

Kako mogu znati točnu visinsku udaljenost između zidne miješalice i pripadajućeg umivaonika?

Kod zidnih miješalica u pravilu možete i sami odrediti visinu izljeva. U prosjeku ima oko 10 do 15 cm prostora između izljeva miješalice i gornjeg ruba umivaonika. Taj se podatak, naravno, može razlikovati ovisno o proizvodu. Stoga specifične udaljenosti uvijek potražite u uputama za montažu vaše miješalice. Je li ta visina dovoljna za ComfortZone i isključuje li neželjeno prskanje? To možete doznati putem testa ComfortZone.

Na kojoj visini treba postaviti zidne miješalice?

Podžbukne miješalice za zid mogu se postaviti do 15 cm iznad umivaonika. Tako voda neće padati preduboko i prskati, a ispod bez problema mogu stati veće posude. Točne podatke o mjernim jedinicama potražite u tablicama s rezultatima testiranja.

Koliko bi miješalica trebala biti isturena?

Isturenost je udaljenost između izljeva i sredine mješalice. Ta je mjera važna za funkcionalnu kombinaciju umivaonika i miješalice. U pravilu se potrebna isturenost definira veličinom umivaonika. Zlatno je pravilo: što je veći umivaonik, to bi miješalica trebala biti više isturena.

Zašto hansgrohe nudi test ComfortZone za miješalice i keramiku?

Iskusni stručnjaci robne marke hansgrohe razvili su test kako bi mogli ponuditi utemeljene preporuke za kombinacije umivaonika i miješalica. Jer, što bolje funkcionira kombinacija miješalice i keramike, to su kupci zadovoljniji i manje je reklamacija.
Pretraživanje specijaliziranih trgovaca

Specijalizirani trgovci u blizini