Stručni vodič - bijela knjiga hansgrohe

Zelena kupaonica: kako renovirati i graditi na ekološki prihvatljiv način

Brinete li o održivosti prilikom renoviranja ili izgradnje? Odlično. Danas ćete za gotovo sve elemente opreme i građevinski materijal naći ekološki prihvatljiv(ij)u inačicu za novo uređenje svoje kupaonice. Ovim vodičem želimo vas informirati o zelenoj kupaonici, dati riječ stručnjakinji na polju zdravog stanovanja i pružiti vam mnoštvo podataka za lakše donošenje odluka. Za besplatno slanje vodiča jednostavno ispunite i pošaljite obrazac, a Bijelu knjigu dobit ćete e-poštom.

Naslov*

Vaš vodič za održive i ekološki prihvatljive kupaonice

Štedljivi ručni tuš Pulsify marke hansgrohe.
Mali koraci koji znače puno: zamijenite li svoje „gutače vode” proizvodima koji štede resurse, uštedjet ćete vodu i uživati u bezbrižnim wellness trenutcima.

​​​​​​​Sve ono o čemu temeljito promislite prije kupnje smanjit će vaš ekološki otisak na duge staze, a ujedno je dobro za zdravlje cijele obitelji. Svejedno je mijenjate li samo nekoliko sitnica ili želite potpuno obnoviti kupaonicu: Bijela knjiga Zelena kupaonica koju je izdao hansgrohe pratit će vas kroz sve faze projektiranja i realizacije. Donosimo isječak obrađenih tema:

  • Ekološki prihvatljivo opremanje kupaonice, proizvodi za budućnost
  • Vrlo zdravo stanovanje i kvaliteta interijera
  • Državne potpore za zelenu kupaonicu
  • Štednja resursa i recikliranje sa sustavom 
  • Koji su neovisni ekološki pečati kvalitete pouzdani?
  • Blagotvorno, zdravo svjetlo u kupaonici i još mnogo toga.
“Dugovječnost je daleko najvažniji aspekt s ekološkog stajališta. Ako umivaonik ili kada imaju dug vijek trajanja, time će se kompenzirati eventualni nedostatci u pogledu materijala.”
Barbara Bauer iz Austrijskog instituta za biologiju i ekologiju u graditeljstvu (njem. Österreichisches Institut für Baubiologie und -ökologie, IBO) u Beču, 2021.
Stručnjakinja za ekološko stanovanje Barbara Bauer iz IBO-a u Beču.
Barbara Bauer već se dugi niz godina bavi ispitivanjem, savjetovanjem i poučavanjem na polju ekološki prihvatljive gradnje i zdravog stanovanja.

Gradnja za zdravo stanovanje: razgovor sa stručnjakom

​​​​​​​Ona je dokazana stručnjakinja na polju održivih građevinskim materijala, vrednovanja građevina i kvalitete interijera: Barbara Bauer. Od 1995. godine radi na Austrijskom institutu za biologiju i ekologiju u graditeljstvu, a ujedno je članica odbora nevladine udruge natureplus. Za Bijelu knjigu marke hansgrohe Bauer daje vrijedne savjete o materijalima s niskom emisijom, problemima s plijesni ili o dugotrajnosti proizvoda.
Pretraživanje specijaliziranih trgovaca

Specijalizirani trgovci u blizini