Uklanjanje kamenca s glave tuša: za nepomućen užitak tuširanja

Kada pravilno uklanjate kamenac s "kišnog" tuša ili glave tuša, dugo ćete uživati u zadovoljstvu koji voda pruža. No, što znači „pravilno”? Ovaj članak iz vodiča sadrži dragocjene savjete. Otkrijte na koji način možete brzo, nježno i jednostavno osloboditi nadglavni, stropni, ručni ili bočni tuš od kamenca – kako bi mlaz koji iz njega dopire bio jednak kao prvoga dana.

Pravilno uklanjanje kamenca: tako će vaš tuš zablistati

Ručni tuš hansgrohe, bez kamenca.
Pravilno njegovane plohe i besprijekorna funkcija pretvaraju svakodnevno tuširanje u čisti užitak.
Kvalitetan tuš marke hansgrohe osigurava čisti užitak u kupaonici. Ne dopustite da vam kamenac pomuti zadovoljstvo – pravilno očistite glavu tuša. Postupak je vrlo jednostavan. Budete li se pridržavali sljedećih savjeta o njezi i preporuka za održavanje, trajno ćete postići lijep izgled i besprijekornu funkciju tuša.

Pobijedite kamenac, spriječite štetu: postupak

Pogrešni načini čišćenja i sredstva za čišćenje mogu uzrokovati oštećenja na glavi tuša. Ona nisu obuhvaćena jamstvom. Poštujte preporuke navedene u nastavku.

Odgovarajuća pomagala za čišćenje:

  • Koristite se mekom i čistom krpom, a nikada agresivnim pomagalima kao što su spužvice sa žicom ili krpe od mikrovlakana.
  • Ne upotrebljavajte uređaje za parno čišćenje jer se tuš može oštetiti izlaganjem visokim temperaturama.

Prikladna sredstva za čišćenje:

  • Koristite se samo blagim sredstvima za čišćenje, primjerice onima na bazi limunske kiseline.
  • Ne uzimajte sredstva za čišćenje koja sadrže solnu kiselinu, mravlju kiselinu, klorno bjelilo ili octenu kiselinu jer ona mogu prouzročiti znatnu štetu. Sredstva za čišćenje s fosfornom kiselinom smiju se upotrebljavati samo u određenim uvjetima. Nikada ne miješajte sredstva za čišćenje!
  • Sredstva za čišćenje u raspršivaču nikada ne prskajte izravno na tuševe jer njihova maglica može prodrijeti u unutrašnjost tuša i prouzročiti štetu.
  • Najbolje bi bilo poprskati sredstvo za čišćenje na mekanu krpu i njome potom prebrisati plohe.
  • Nakon čišćenja tuševe izvana i iznutra temeljito isperite čistom vodom.

Posebne napomene za čišćenje nadglavnog tuša

Praktično: Mnoga se tijela tuševa hansgrohe mogu radi čišćenja jednostavno demontirati, a potom i temeljito očistiti od kamenca.

Kod mnogih nadglavnih tuševa hansgrohe pločica za oblikovanje mlaza može se jednostavno skinuti. Ona se često smije prati i u perilici posuđa. Time čišćenje postaje usputni zadatak koji se elegantno rješava.

Posebne savjete koji se odnose na vaš nadglavni, ručni ili bočni tuš potražite u odgovarajućim uputama za montažu. Možete ih pročitati i preuzeti na pripadajućoj stranici proizvoda. Dodatne napomene potražite u našem videozapisu o servisiranju:

Pretraživanje specijaliziranih trgovaca

Specijalizirani trgovci u blizini