Savjeti za montažu

Ovako možete jednostavno montirati sudoper i miješalicu u kuhinji

U središtu vaše kuhinje u tijeku je renoviranje. Treba li zamijeniti sudoper ili prednost dati kuhinjskoj miješalici? U ponudi proizvoda hansgrohe pronađite odgovarajuće kuhinjske proizvode za sve individualne potrebe i situacije ugradnje. Ovdje pročitajte naše preporuke: koje su vam mogućnosti dostupne za odabir i na što treba paziti prilikom montaže sudopera i miješalice u kuhinji.

Savjeti za uspješnu montažu novog sudopera u kuhinji

Zasigurno imate individualne zahtjeve kada je u pitanju način ugradnje sudopera u kuhinju. Kako bi sudoper potpuno odgovarao stilu kuhinje i vašim potrebama s obzirom na udobnost, kod robne marke hansgrohe možete birati između tri inačice ugradnje, od kojih svaka donosi svoje prednosti. Odaberite:

Naliježuća montaža sudopera na radnu ploču.
Naliježuća montaža česta je vrsta ugradnje. Sudoper se odozgo umeće u izrez na radnoj ploči i brtvi vrlo tankim slojem silikona.

Naliježuća montaža

Sudoper se odozgo umeće u odgovarajući izrez i lijepi. Naliježuća montaža prikladna je za sve pločaste materijale, a osobito se preporučuje kod drveta ili laminata. Na taj način voda ne može dospjeti na otvoreni rub izreza ploče.

Poravnana montaža sudopera u radnu ploču.
Kod poravnane se montaže noseća ploha na koju naliježe rub sudopera glodanjem dubi u radnoj ploči nakon što se precizno izreže otvor za sudoper.

Poravnana montaža

Za tu je montažu preduvjet iznimno precizan izrez u radnoj ploči, koji će se bez fuga spojiti sa sudoperom. Prednosti: neprekinuta ploha povećava radno područje u jednoj razini, zbog čega se lako čisti. Poravnana montaža prikladna je za masivne materijale kao što su prirodni kamen ili kvarcni kamen. Kod takvih se homogenih materijala lako može glodalicom načiniti minimalni upust na koji će sudoper precizno naleći kako bi se u jednoj ravnini spojio s radnom plohom.

Ugradnja sudopera pod radnu ploču.
Kod montaže pod radnu ploču sudoper se odozdo bričvršćuje na radnu ploču i potom brtvi. Izrez na ploči određuje se prema unutarnjim dimenzijama korita.

Montaža pod radnu ploču

Sudoper se pričvršćuje ispod izreza pa je zbog toga gotovo neuočljiv. Kuhinja se time doima prostranije, a radna ploha lako se održava čistom. Ostatke tekućina i prljavštinu jednostavno krpom pogurajte u sudoper. Montaža pod radnu ploču prikladna je za vodootporne radne ploče u kojima treba izraditi dodatni otvor za kuhinjsku miješalicu. Ili odaberite zidnu miješalicu za svoj sudoper.

Montaža na jednostavan način: kod kombinacija za sudopere hansgrohe pribor dobivate u kompletu

hansgrohe vam olakšava renoviranje s „all-inclusive” ponudom: kombinacijom za sudoper. Ona osim sudopera i miješalice obuhvaća i odvodni set, priključne cijevi, stezaljke, opcionalnu masku za odvod i sBox.

Napomene za optimalnu montažu kuhinjske miješalice hansgrohe

Kuhinjska miješalica zasigurno je najčešće upotrebljavano pomagalo u kućanstvu. Zbog toga su ovdje sigurna montaža i optimalna lakoća upotrebe u prvome planu. Između ponuđenih kuhinjskih pomagala robne marke hansgrohe odaberite onu kombinaciju koja je optimalna za vas. Onu koja će vam olakšati kuhinjske poslove.

  • Prikladno pozicionirana ručka: u skladu s osobnim sklonostima i zahtjevima, ručka se kod nekih miješalica hansgrohe može postaviti s lijeve ili s desne strane.
  • Fleksibilno razmješteni upravljački elementi: kod nas ćete naći kuhinjske miješalice s odvojenom regulacijom protoka i temperature vode. Ako se odlučite za inačicu serije M 71 za ugradnju u 2 otvora s fleksibilnim položajem upravljačke jedinice za vodu, na radnoj ćete ploči morati izraditi dodatni otvor za upravljački element. Možete predvidjeti i treći otvor za rukovanje odvodnim ventilom.
  • Fleksibilni priključci i stabilnost: Sve kuhinjske miješalice hansgrohe omogućuju jednostavnu i sigurnu montažu s fleksibilnim priključcima za crijeva i integriranom pločom za stabilizaciju. U te se priključke možete pouzdati.  
  • Stabilan položaj: Kuhinjska miješalica montira se na sudoper hansgrohe u trajno stabilnom položaju bez ljuljanja. To se osigurava ojačanjem ispod ruba na koji se postavlja miješalica.
  • Otvorene mogućnosti prilikom instalacije: Duga, fleksibilna crijeva kuhinjskih miješalica hansgrohe olakšavaju vam prilagodbu mjesta montaže u skladu s osobnim potrebama u prostoru sudopera.

Ovako funkcionira instalacija sudopera i miješalica u kuhinji

Kada se sudoper nalazi ispred prozora

Montaža ispred prozora: miješalicu jednostavno položite ispred prozora.
Sudoper se nalazi izravno ispred kuhinjskog prozora? Nema problema. Miješalica za montažu ispred prozora omogućuje vam potpuno otvaranje prozora.

U nekim kuhinjama za sudoper je predviđen prostor izravno ispred prozora. Što učiniti kada se prozor mora otvoriti radi čišćenja ili provjetravanja? U tom vam je slučaju potrebna posebna kuhinjska miješalica. Prvenstveno kada je sudoper izveden na visini koja odgovara ergonomskim potrebama, no ostavlja malo slobodnog prostora do visine donjeg ruba otvora za prozor. Mnoge kuhinjske miješalice hansgrohe odlične su za montažu ispred prozora. Miješalica se prilikom otvaranja prozora jednostavno polegne. Njezino se tijelo može izvući iz držača ravno prema gore i potom položiti bočno. Postupak se može obaviti i jednom rukom. Fleksibilne, dugačke priključne cijevi pritom nude obilje prostora za rad.

Sve kuhinjske miješalice za montažu ispred prozora

Pretraživanje specijaliziranih trgovaca

Specijalizirani trgovci u blizini