Dobro planiranje za sve generacije

Kupaonica bez pregrada i zidova: dobar potez za danas i sutra

Želite li i vi kupaonicu opremljenu za budućnost? Onakvu koja pruža trajnu udobnost, osobito kada se mijenjaju individualni zahtjevi i životne situacije? hansgrohe nudi konkretne savjete za projektiranje privlačne generacijske kupaonice, koja će olakšati život osobama svih uzrasta i učiniti ga ugodnijim. Bez obzira na to jeste li mlada obitelj, samac ili starija osoba.

Uredite svoju kupaonicu prema zahtjevima budućnosti

Život je mijena. Koliko se često već nakon male sportske nezgode javlja potreba za svakodnevnom pomoći? I starenjem se može znatno ograničiti pristup udobnosti kupaonice. Isto tako, djeca imaju specifične ergonomske zahtjeve koji su drugačiji od zahtjeva odraslih osoba. Sigurno je jedno: životne se situacija mijenjaju. Možda ste i vi već razmišljali o tome kako biste mogli dugoročno osigurati jednostavnije upravljanje i više sigurnosti u kupaonici, ukratko: kako bi mogla izgledati vaša kupaonica opremljena za budućnost?

Tako se kupaonica prilagođava životnim promjenama

Generacijska kupaonica pojednostavit će život svim uzrastima i učiniti ga ugodnijim. Među početnim razmatranjima ništa nije važnije od površine za tuširanje u razini poda. Pristup bez prepreka i zidova uistinu unosi dodatnu vrijednost, i starima i mladima. Što još? Pročišćena arhitektura s plohama koje sprečavaju klizanje i mnogo prostora za slobodno kretanje. Kupaonica bez rubova na koje se možete spotaknuti dobra je i za djecu koja rado skaču u kadi. Naposljetku valja uzeti u obzir i dobro osvjetljenje koje omogućuje orijentaciju u svakom trenutku i podržava sigurno rukovanje tehnikom. Koncept rasvjete upotpunjen je noćnim orijentacijskim svjetlom.

Kupaonica za budućnost treba biti bez pregrada i zidova.
Sigurna i lijepa: staklena pregrada ostavlja površinu za tuširanje u razini poda otvorenu s obje strane. U prostoru tuša montiran je rukohvat i stolica. \(pregrada, površina za tuširanje HÜPPE GmbH\).
“Arhitektura nije jedini kriterij pri projektiranju udobne kupaonice za sve generacije. I sve funkcije trebale bi biti lako razumljive i jednostavne za rukovanje.”
Christian Wadsack, dizajner interijera i stručni referent za sanitarnu opremu

Generacijska kupaonica: opremljena za danas i sutra

U ponudi poduzeća Hansgrohe dostupno je mnoštvo inovativnih proizvoda kojima kupaonicu možete oplemeniti za budućnost: pri ugradnji tuša u razini poda, kod novogradnji ili pri renoviranju. To što su proizvodi ujedno opremljeni dodatnim sigurnosnim značajkama, pitanje je časti za predvodnika u sektoru sanitarne opreme, okrunjenog nagradom za dizajn iF. Tako unosite bezvremenske i moderne naglaske u kupaonicu.

  • Lakoća rukovanja: lakše je pritisnuti nego zakrenuti. Proizvodi s tehnologijom Select svima nude intuitivno i ergonomsko rukovanje. U poduzeću hansgrohe nazivamo to: zadovoljstvo na pritisak tipke.
  • Veliki, intuitivno razumljivi simboli, primjerice na nadžbuknom termostatu za tuš ShowerTablet Select ili podžbuknom termostatu RainSelect kao stvoreni su za sve korisnike kupaonice, bez obzira na njihovu dob. Tako pritiskom tipke sigurno odabirete željeno trošilo – bez odgonetanja minijaturnih natpisa. Istinski komfor i za osobe koje nose naočale.
  • Stabilan položaj pod tušem: s modelom Unica Comfort dobivate šipku za tuš za koju se možete pridržati, i koja nudi sigurnost provjerenu prema kriterijima TÜV-a. Odgovarajuće nadopune šipke za tuš (rukohvat Comfort, oslonac za noge Comfort) pametna su svakodnevna pomagala, primjerice prilikom brijanja nogu. A na praktičnoj plastičnoj polici koja se može objesiti, šampon i gel za tuširanje uvijek su nadohvat ruku.
  • U ugodnu se temperaturu možete pouzdati. S termostatima hansgrohe zaštićeni ste od neugodnih iznenađenja ispod tuša. To se osigurava ograničenjem temperature i ugrađenom zaštitom od opeklina. Dobar je to osjećaj, osobito kada se tu tuširaju djeca i starije osobe.
  • Ugodno na svim visinama. Među proizvodima hansgrohe naći ćete miješalice različitih visina za različite namjene: ComfortZone skladno i bez prskanja pristaje raznim tipovima umivaonika. Nudimo vam preporuke za više od 10.000 provjerenih kombinacija miješalica i umivaonika.
  • Iznimno dugačku ručku za osobite zahtjeve, primjerice za pranje u sjedećem položaju, pronaći ćete na miješalici za umivaonik Talis Care.
Pretraživanje specijaliziranih trgovaca

Specijalizirani trgovci u blizini