Smjernice o kolačićima

Zaštita naših kupaca u srcu je svega što radimo u tvrtki Hansgorhe. Zaštita vaših podataka nije iznimka. Zbog toga koristimo kolačiće koji ne sadrže nikakve osobne ili prepoznatljive podatke o vama. Međutim, korsitimo kolačiće kako bismo učinili vaše posjete našim stranicama učinkovitijima. Stoga bismo željeli objasniti više o vrstama kolačića koje koristimo i načinu na koji ih koristimo.

Kolačići koriste da web stranica bolje funkcionira

Kolačići su male tekstualne datoteke postavljene na vaše računalo putem web stranica ili ponekad putem e-pošte. Oni tvrtkama pružaju korisne informacije. Za vas to znači da možete učinkovitije koristiti web-lokaciju, na primjer ne morate ponovno unositi pojedinosti.

Na našim web-lokacijama koristimo dvije vrste kolačića:
 •  Kolačići sesije, koji se brišu nakon svakog posjeta.
 • Trajni kolačići koji ostaju na snazi tijekom više posjeta našim web-lokacijama.
Svi ti kolačići su neophodni za uspješno korištenje naših web-mjesta.

Kolačiće sesije poslužitelj koristi za pohranjivanje informacija o aktivnostima na našim web-lokacijama, tako da korisnici mogu jednostavno nastaviti gdje su stali na tim web-lokacijama. Web-mjesta u pravilu nemaju "memoriju". Kolačići kažu poslužitelju koje stranice prikazuju korisniku tako da korisnik ne mora ponovno zapamtiti ili započeti navigaciju web-lokacijom. Kolačići djeluju kao neka vrsta "knjižne oznake" unutar naših web-lokacija.

Trajni kolačići ili kolačići za praćenje koriste se za spremanje korisničkih postavki. Ako želite, možete ograničiti, izbrisati ili onemogućiti kolačiće putem postavki preglednika, ali to će ograničiti funkcije koje možete izvršiti na našim web-lokacijama. Više informacija o tome kako onemogućiti kolačiće potražite na web-lokaciji O kolačićima.

Evo popisa naših kolačića i kratkog opisa:
 • ROUTEID, SERVERID: Ovi su kolačići postavljeni tako da uvijek usmjeravaju korisnika na isti poslužitelj.
 • XSRF TOKEN: Koristi se za sprječavanje krivotvorenja zahtjeva za više mjesta (CSRF). CSRF je napad na računalni sustav u kojem napadač vrši transakciju u web aplikaciji.
 • JSESSIONID: Ovaj kolačić vas identificira kao posjetitelja između različitih stranica i pohranjuje određena svojstva i postavke u vezi s prikazom zadataka i slično. Ovaj će se kolačić automatski izbrisati nakon napuštanja web-lokacije.
 • notepad: U ovom kolačiću pamtimo stavke popisa za gledanje.
 • productComparison: U ovom kolačiću pamtimo artilkle u usporedbi proizvoda.
 • hansgrohe-cookie-seen: Ovaj kolačić se postavlja kada korisnik vidi savjet o kolačićima.
 • cb-enabled: Ovaj kolačić pohranjuje korisnikovu odluku o tome je li pristao na politiku kolačića ili ne.
 • inspiration-tool-like: Ovaj kolačić pohranjuje želje u odjeljku alata za inspiraciju.
Kolačići trećih strana:
 • Google Analytics: _ga, _dc_gtm_UA-xxxx-y (posebni kodovi zemalja): Ovi se kolačići koriste za prikupljanje statističkih podataka o ponašanju korisnika kako bi se poboljšale web-lokacije. Ovi kolačići prikupljaju informacije u anonimnom obliku, npr. broj posjetitelja, s koje strane nas je posjetitelj našao i koje su stranice posjetili. Ove informacije će biti pohranjene nakon završetka posjeta i osigurane prilikom sljedećeg posjeta.
 • Surveymonkey: Kada sudjelujete u anketi na web stranici, dolazi do korištenja kolačića od strane SurveyMonkey. Detaljne informacije o korištenim kolačićima možete pronaći na sljedećoj internetskoj stranici ili na zahtjev izravno od davatelja usluga.
 • Youtube: Detaljne informacije o korištenim kolačićima možete pronaći na sljedećoj web-stranici ili na zahtjev izravno od davatelja usluge.
 • NewRelic: Detaljne informacije o korištenim kolačićima možete pronaći na sljedećoj internetskoj stranici ili na zahtjev izravno od davatelja usluga.
 • Yellowmap: Detaljne informacije o korištenim kolačićima možete pronaći na sljedećoj web stranici ili na zahtjev izravno od davatelja usluga.
Želimo vas obavijestiti o tome da se služimo pikselima za praćenje kako bismo prikupili određene informacije koje nam omogućuju procjenu rezultata naših kampanja i interakcija korisnika s našim sadržajima. Pikseli za praćenje nevidljive su grafike koje se aktiviraju čim korisnik posjeti naše web-mjesto. Oni omogućuju prepoznavanje preglednika ili krajnjih uređaja. Osobni se podatci pritom ne pohranjuju. Uz pomoć tih tehnologija možemo analizirati posjete našem web-mjestu i ponašanje korisnika pri upotrebi web-mjesta kako bismo prikazali personalizirano oglašavanje, primjerice na društvenim mrežama. Te tehnologije možete blokirati instaliranjem besplatnih dodataka za preglednik.
​​​​​​​ Ako računalo dijeli više korisnika, prihvaćanje ili odbijanje kolačića utjecat će na sve korisnike tog računala.
Pretraživanje specijaliziranih trgovaca

Specijalizirani trgovci u blizini