Savjeti za modernizaciju

Jednostavno renovirajte kupaonicu. Za trajnu udobnost

Je li vaša kupaonica zaslužila osvježenje? Dizajn i tehnička rješenja, ali i zahtjevi za kupaonice, neprestano se mijenjaju. A možda razmišljate i o održivosti? Mnogo je dobrih razloga za osuvremenjivanje kupaonice uz iskorištavanje postojećih elemenata. U Bijeloj knjizi marke hansgrohe pročitajte – korak po korak – kako biste tome mogli najbolje pristupiti.

Osvježenje u kupaonici: već će i novi ručni tuš, miješalica za umivaonik ili termostat za tuš dati moderan izgled i doprinijeti udobnosti vašega doma.

Vodič za uspješno renoviranje postojeće kupaonice

Željeli biste uljepšati kupaonicu? Dajte mašti krila. Mogućnosti sežu sve od „face-liftinga” sa svježim premazom u boji, boljom rasvjetom i modernim ručnim tušem do frapantnog efekta „prije-poslije”. Već i zamjenom miješalice umivaonik dobiva novi sjaj. A ona se može montirati gotovo jednako lako kao i držači ručnika i police.

Mnoštvo pitanja mori one koji odluče renovirati kupaonicu: kako postupiti, što se nikako ne smije zaboraviti? Bijela knjiga logički vas vodi kroz sve korake projektiranja kupaonice, pojašnjava tehničke aspekte uređenja i kazuje vam gdje možete dobiti podršku za vašu kupaonicu iz snova.

Korak po korak do kupaonice iz snova    

​​​​​​​Sigurno ste već koji put brojali što vas u staroj kupaonici živcira i što biste najviše željeli. Valja imati na umu: koliko ste planirali potrošiti – kako vremena tako i financija? U Bijeloj knjizi naći ćete što vas očekuje prilikom renoviranja, a obrađene su i nizom sve važne točke:
​​​​​​​
  • Na što treba unaprijed misliti: tko se služi kupaonicom i što ta osoba voli? Voli li uživati pod tušem ili u kadi? Vodite računa i o zdravlju i o eventualnim budućim zahtjevima, također u pogledu prostora.
  • Prikupite ideje: gdje mogu pronaći nadahnjujuće kupaonice i privlačne proizvode kada poželim renovirati kupaonicu? Bijela knjiga sadrži te informacije.
  • Dobra priprema za specijaliziranog trgovca: u Bijeloj knjizi naći ćete kontrolni popis kako bi vam sve važne informacije bile pri ruci kada budete razgovarali sa stručnjakom.
  • Koji je zapravo pravilan tijek projektiranja kupaonice? Na tu temu pročitajte razgovor sa stručnjakom: kako možete profitirati od kompetencija specijaliziranog projektanta.
  • Bez straha od radova: U Bijeloj knjizi naći ćete savjete o tome kako ćete izbjeći ljutnju i prljavštinu dok vaši snovi o kupaonici postaju stvarnost. 

Veliko ili malo rješenje? Renoviranje prema budžetu

Najprije definirajte budžet, no ostanite otvoreni za „plan B” jer će vam stručno savjetovanje kod specijaliziranog trgovca ukazati na mogućnosti o kojima možda uopće niste razmišljali. Jedno je sigurno: moderniziranje kupaonice kvalitetnim proizvodima marke hansgrohe ulaganje je na duge staze. Osim toga, hansgrohe jamči da će rezervni dijelovi biti dostupni 15 godina. Razmislite i o postupnoj sanaciji. U određenim uvjetima čak i država propisuje određene konverzije. Potražite odgovarajuće informacije.
Tuševi u razini poda sa sustavom Crometta Showerpipe.
Tuševi u razini poda omiljeni su pri moderniziranju kupaonice. Crometta Showerpipe posebno je prikladna za renoviranje jer se mogu upotrijebiti stari priključci.

Stilsko renoviranje kupaonice uz pomoć pametnih tehnologija

Naš savjet: odaberite određeni stil kako biste se lakše mogli odlučiti prilikom odabira dizajna miješalica. U ponudi marke hansgrohe nalaze se kupaonički proizvodi u stilovima „Avantgarde”, „Modern” i „Classic”. Stoga možete odabrati jedan sustav kod kojega je sve međusobno usklađeno. Isto se tako novi proizvodi hansgrohe mogu kombinirati s postojećima. Na taj ćete način moći skladno renovirati kupaonicu.

Uljepšajte područje za tuširanje i opremite ga za budućnost

Informirajte se i o inovativnim tehnologijama, jer je oprema za kupaonice znatno napredovala. hansgrohe nudi paletu kupaoničkih proizvoda koji su kao stvoreni za renoviranje. Tu se ubrajaju sustavi za tuširanje ili tuš setovi. I zamjena nadžbukne miješalice termostatom hansgrohe ShowerTablet s plohom za odlaganje doprinosi udobnosti u prostoru tuša – bez skupe sanacije.

Treba li uzeti u obzir i buduće zahtjeve korisnika kupaonice? Mnoge inovacije u kupaonici podržavaju koncept generacijske kupaonice. Time ćete čak i u malim koracima osigurati bolju ergonomiju i više sigurnosti. Razmišljate o tušu u razini poda umjesto postojećeg rješenja sa stepenicom? I to se ulaganje u opremanje kupaonice za budućnost može realizirati. Samo imajte na umu da taj zahvat zahtjeva opsežnije projektiranje.

Renoviranje i priprema kupaonice za buduće promjene

Svejedno je što odlučite: proizvode hansgrohe prati najviša kvaliteta robne marke, dugotrajnost i dostupnost rezervnih dijelova. U slučaju sanacije s osnovnim kućištem iBox universal, bit ćete spremni i kada se potrebe i zahtjevi promijene: kada ugradite tu podžbuknu tehniku, i dalje se naknadno možete odlučiti koji oblik rukovanja želite na njega priključiti. Ili kasnije odaberite neku drugu dizajnersku liniju marke hansgrohe, ne mijenjajući tehniku iza zida.

Pretraživanje specijaliziranih trgovaca

Specijalizirani trgovci u blizini