Izdanje srpanj 2018

Napomene o zaštiti podataka

Opće odredbe

Hansgrohe SE, Auestr. 5-9, 77761 Schiltach i Hansgrohe d.o.o., Oreškovićeva 6h/1, 10010 Zagreb pridaju veliki značaj zaštiti osobnih podataka. Prikupljamo, obrađujemo i upotrebljavamo vaše osobne podatke isključivo (a) na temelju i u okviru zakonskih ovlasti ili (b) uz vaše izričito dopuštenje. U nastavku ćemo vas uputiti u zakonske ovlasti koje nam pripadaju ako nije izričito istaknuta nužnost svojevoljnog dopuštenja.

Omogućivanje upotrebe sadržaja ponuđenih na našim internetskim stranicama

Kada na našim internetskim stranicama pozovete, zatražite ili spremite ponude, kratkoročno pohranjujemo sljedeće podatke kako bismo vam omogućili upotrebu tih sadržaja: Podatke potrebne za vašu identifikaciju (vaša IP adresa, po potrebi korisničko ime i lozinka), podatke o početku, završetku, vrsti i obimu upotrebe sadržaja te vrsti vašeg pretraživača i operacijskog sustava. To je zapravo tehnički postupak neophodan prilikom pozivanja internetskih stranica na WWW-u. Isto vrijedi i u slučajevima kada pristupate sadržajima u našim elektroničkim vijestima (vijesti vam šaljemo samo prema vašoj želji i uz vaš izričit pristanak).

Osobne podatke koje ste nam dobrovoljno stavili na raspolaganje

Kada nam putem obrazaca za kontakt na našim internetskim stranicama te putem e-pošte ili obične pošte dobrovoljno dostavite vaše osobne podatke, kao što su ime, titula, poštanska adresa ili adresa e-pošte, telefonski broj, osobne obavijesti i slično, te podatke spremamo i upotrebljavamo za pružanje zatražene usluge (npr. slanja zatraženih informacija, odgovora na tehnička ili druga pitanja, reakcija na povratne informacije o web-mjestu).

Putem obrasca za prijavu na natječaj na našim internetskim stranicama možete se natjecati za pozicije (npr. radno mjesto, izradu završnog rada, izobrazbu) u nekoj od tvrtki u sklopu koncerna Hansgrohe u tuzemstvu. Osobne podatke koje nam stavite na raspolaganje putem tog obrasca (uključujući priložene dokumente) proslijedit ćemo tuzemnoj tvrtki koja je raspisala natječaj. Ovaj postupak odvija se isključivo u svrhu provođenja natječaja. Nakon prosljeđivanja nepovratno brišemo vaše osobne podatke iz našeg sustava. Tvrtka koja je raspisala natječaj izbrisat će te podatke najkasnije šest mjeseci nakon završetka natječaja. To vrijedi pod uvjetom da ne postoje nikakve zakonske obveze u pogledu daljnje pohrane podataka.

Putem alata za pretraživanje specijaliziranih trgovaca na našim internetskim stranicama pronađenom specijaliziranom trgovcu možete uputiti upit za kontakt. Unesene podatke nećemo provjeravati, nego ćemo upit izravno proslijediti specijaliziranom trgovcu koji će pritom primiti podatke koje ste naveli, kao i vaše osobne podatke. Nakon prosljeđivanja brišemo te podatke iz svojih sustava, osim ako ne želite sudjelovati u ocjenjivanju specijaliziranog trgovca i ako mi nismo zakonski obvezni sačuvati takve podatke.

Ako upotrijebite našu funkciju daljnje preporuke trgovaca, pohranit ćemo vašu adresu e-pošte, broj mobilnog telefona i ime koje navedete za pošiljatelja i primatelja te možebitnu unesenu obavijest kako bismo takvu obavijest mogli poslati. Nakon slanja e-pošte osobni podatci se nepovratno brišu, osim ako ih nismo zakonski obvezni sačuvati.

Ako upotrijebite našu funkciju e-razglednice, pohranit ćemo vašu adresu e-pošte, ime koje navedete za pošiljatelja i primatelja, možebitnu unesenu obavijest i vašu IP adresu kako bismo takvu obavijest mogli poslati. Nakon slanja e-pošte osobni podatci se nepovratno brišu, osim ako ih nismo zakonski obvezni sačuvati.

Bilten / oglašavanje e-poštom: Kada se registrirate za naš bilten, redovno ćete primati informacije o poduzeću Hansgrohe i njegovim robnim markama hansgrohe i AXOR. U to se ubrajaju informacije o proizvodima, popratne priče, nagradne igre, sponzoriranje i slično. U obrascu za registraciju možete i sami odrediti koje informacije želite primati. Prijava se odvija takozvanim postupkom dvostrukog pristanka (eng double opt in). Nakon prijave putem obrasca, od nas ćete dobiti e-poruku s poveznicom putem koje nam potvrđujete da ste zakoniti vlasnik vaše adrese e-pošte i da ubuduće želite primati bilten poduzeća Hansgrohe. Ako ste nam to već u nekom ranijem trenutku potvrdili, možda nećete primiti dodatnu obavijesnu e-poruku. Nakon potvrde primat ćete bilten o poduzeću Hansgrohe i njegovim robnim markama hansgrohe i AXOR. Uvijek možete brzo i jednostavno otkazati registraciju za te marketinške obavijesti. U tu svrhu kliknite poveznicu „Odjava” koja se nalazi u svakom biltenu. Sadržaji koje primite u biltenu mogu se personalizirati i uskladiti s vašim interesima. Personalizacija se temelji na informacijama koje podijelite s nama. Ako želite uskratiti privolu za obradu vaših osobnih podataka, a nije vam dostupan nijedan izravni mehanizam za odustajanje, obratite nam se na adresu privacy@hansgrohe.com.

Vaše osobne podatke primijenit ćemo u svrhe reklamiranja bez vašeg izričitog pristanka isključivo unutar strogih granica zakonskih ovlasti. Nećemo vam se obratiti e-poštom ili telefonom u svrhu reklamiranja svojih proizvoda i usluga bez vašeg izričitog pristanka. Na temelju i u okviru zakonskih ovlasti obrađujemo i upotrebljavamo sljedeće podatke koje ste nam dobrovoljno stavili na raspolaganje koliko je to potrebno (1) u svrhu reklamiranja vlastitih ponuda ili (2) prosljeđujemo te podatke tvrtkama u sklopu koncerna Hansgrohe za njihovo reklamiranje: pripadnost određenoj skupini osoba (npr. vaše svojstvo klijenta tvrtke Hansgrohe ili interesenta za njezine proizvode i usluge), ime, naslov, akademski stupanj, oznaku zaposlenja, sektora rada ili poslovnu oznaku, adresu (međutim, ne podatke za kontakt telefonom ili e-poštom) i godinu rođenja. Osim ovih podataka, za reklamiranje vlastitih ponuda možemo spremati i upotrebljavati i druge podatke koje smo prikupili u skladu sa zakonskim odredbama. Ako prethodno navedene podatke u svrhu reklamiranja prosljeđujemo tvrtkama koncerna koje su povezane s nama, te su vas tvrtke zakonski obvezne obavijestiti da su od nas primile takve podatke (napomena u reklamnim materijalima i slično). U tim slučajevima pohranjujemo podatke o podrijetlu i primatelju podataka na dvije godine. Primjenu vaših osobnih podataka u reklamne svrhe uvijek možete zabraniti.

Informacije o vašoj upotrebi

Budući da svoje ponude i reklamne sadržaje želimo optimalno prilagoditi zahtjevima i potrebama kupaca, potrebne su nam informacije o općenitom ponašanju kupaca prilikom upotrebe naših sadržaja. Stoga iz tih podataka o upotrebi, koje uz dopuštenje prikupljamo kako bismo omogućili upotrebu ponuda na našim internetskim stranicama, izrađujemo profile upotrebe služeći se pseudonimima. To znači da sve informacije sadržane u podatcima o upotrebi koje mogu uputiti na vaš identitet (npr. vašu IP adresu, korisničko ime i lozinku) zamjenjujemo apstraktnim obilježjima. Ti profili upotrebe neće se dovoditi u vezu s vašim osobnim podatcima niti upotrebljavati u bilo koju drugu svrhu. Primjenu vaših osobnih podataka u svrhu izrade profila upotrebe uvijek možete zabraniti.

Ovo web-mjesto upotrebljava Google Analytics, uslugu analize interneta tvrtke Google Inc. (“Google”). Google Analytics služi se takozvanim “kolačićima”, tekstualnim datotekama koje se pohranjuju na vašem računalu i omogućuju analizu vaše upotrebe ovoga web-mjesta. Te informacije o vašoj upotrebi web-mjesta prikupljene s pomoću kolačića u pravilu se prenose na Googleov poslužitelj u SAD-u i ondje pohranjuju. Ako aktivirate prikrivanje IP adrese na ovom web-mjestu, Google će skratiti vašu IP adresu unutar zemalja članica Europske unije ili drugih zemalja potpisnica Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru prije prijenosa na poslužitelj. Samo u iznimnim slučajevima na Googleov posužitelj u SAD-u prenijet će se puna IP adresa i ondje skratiti. Google će se služiti tim informacijama na nalog vlasnika ovog web-mjesta kako bi analizirao vašu upotrebu web-mjesta, sastavljao izvješća o aktivnostima na web-mjestu i vlasniku toga web-mjesta pružio druge usluge vezane uz upotrebu web-mjesta ili interneta. IP adresa koju vaš preglednik pošalje u okviru usluge Google Analytics neće se dovoditi u vezu s drugim podacima s Googlea. Pohranu kolačića možete spriječiti prilagodbom odgovarajuće postavke u pregledniku. No, ističemo da u tom slučaju možda nećete moći u punom opsegu upotrebljavati sve funkcije dostupne na web-mjestu. Osim toga, prikupljanje podataka koje kolačić stvori, a odnose se na vašu upotrebu web-mjesta (uključujući vašu IP adresu), slanje tih podataka tvrtki Google te obradu tih podataka od strane tvrtke Google možete spriječiti tako da sa sljedeće veze preuzmete dodatak za preglednik i instalirate ga: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Vezano za razgovor o primjeni analitičkih alata s potpunim IP adresama, želimo skrenuti pozornost na to da ovo web-mjesto rabi Google Analytics s proširenjem “_anonymizeIp()” te se stoga prikupljene IP adrese obrađuju samo u skraćenom obliku kako bi se isključila mogućnost njihova povezivanja s određenim osobama.

Nadalje, koristimo Google Analytics kako bismo analizirali podatke AdWordsa i Dvostruki-Klik-Kolačića za statističku obradu. Ukoliko to ne želite, možete to deaktivirati u Vašim postavkama za upravljanje oglasima (http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=hr). Više inofrmacija o uvjetima korištenja i zaštiti podataka možete naći pod http://www.google.com/analytics/terms/us.html ili, bolje, pod http://www.google.com/intl/hr/policies/.

Pristup spremištu podataka na vašim krajnjim uređajima (primjena kolačića)

Tehnologije kolačića primjenjujemo bez vašeg prethodnog pristanka samo kako bismo vam omogućili upotrebu sadržaja ponuđenih na našim internetskim stranicama. Kolačići su tekstualne datoteke koje sadržavaju informacije za, između ostalog, identificiranje korisnika koji često posjećuju naše internetske stranice. Oni se pohranjuju na vašim krajnjim uređajima i mi ih odande pozivamo. Prilikom tih postupaka ne prikupljamo i ne spremamo vaše osobne podatke bez vašeg izričitog pristanka, a vašu IP adresu skraćujemo kako se ne bi mogla dovesti u vezu s vama. Osim navedenog, prikupljamo i pohranjujemo samo podatke o opcijama koje odaberete (npr. jezične verzije, stranice vezane za državu, B2B i B2C ponude), ID oznake proizvoda iz vašeg bloka za zabilješke ili centra za preuzimanje, učestalost i trajanje posjeta našim stranicama i slično. Putem postavki vašeg preglednika uvijek možete odrediti kada više ne želite primati kolačiće te izbrisati podatke spremljene na vašem uređaju. Kada želimo primijeniti kolačiće za optimizaciju naše ponude i reklamnih sadržaja u skladu s vašim potrebama, prethodno ćemo za to zatražiti vaše dopuštenje.

Vanjski pružatelji usluga

Prilikom prikupljanja i upotrebe osobnih podataka dijelom se koristimo uslugama odabranih vanjskih pružatelja usluga, koji u skladu s dobivenim nalogom djeluju strogo prema našim uputama i koje redovno kontroliramo i prije početka obavljanja usluga, i tijekom njihova obavljanja.

Brisanje podataka

Ako u ovim napomenama o zaštiti podataka nije drugačije određeno, vaše osobne podatke brišemo najkasnije tri mjeseca nakon što istekne razlog pohrane, osim ako ih nismo zakonski obvezni sačuvati.

Minimiziranje podataka

Osobne podatke pohranjujemo prema načelima izbjegavanja podataka i minimizacije podataka, i to samo onoliko dugo koliko je to potrebno ili zakonski propisano (pravno razdoblje skladištenja). Ako svrha prikupljenih podataka više ne vrijedi ili ako istekne razdoblje skladištenja, blokirat ćemo ili izbrisati podatke.

Vaša prava na informacije, ispravak, blokiranje, brisanje i prigovor


Imate pravo na informacije o vašim pohranjenim osobnim podacima i pravo na ispravak, blokadu ili brisanje tih podataka.
Iznimke: To se odnosi na propisanu pohranu podataka za poslovne transakcije ili podataka podložnih obvezi zakonskog skladištenja.

Možete opozvati vaš pristanak na prikupljanje, obradu i upotrebu podataka u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost. U tu svrhu molimo pošaljite e-mail na privacy@hansgrohe.com.


Stojimo Vam na raspolaganju za daljnja pitanja vezana uz zaštitu podataka i obradu vaših osobnih podataka. Možete nas kontaktirati na e-mail adresu privacy@hansgrohe.com ili na kontakt podatke navedene u pravnoj obavijesti.


Da biste mogli blokirati podatke u bilo kojem trenutku, potrebno je podatke zadržati u zaključnoj datoteci radi kontrole. Ako ne postoji zakonska obveza arhiviranja, možete zatražiti brisanje podataka. Inače ćemo blokirati podatke ako to želite.

Izmjene naše izjave o zaštiti podataka


Da bismo osigurali da naša izjava o zaštiti podataka uvijek zadovolji postojeće zakonske zahtjeve, zadržavamo pravo izmjene u bilo kojem trenutku. To se također primjenjuje u slučaju da se izjava o zaštiti podataka mora prilagoditi zbog novih ili revidiranih usluga, na primjer novih značajki usluge. Nova prijava o zaštiti podataka stupit će na snagu sljedeći put kada posjetite našu web stranicu.

Vaša prava i osobe za kontakt

Osim prethodno navedenih prava, u svakom trenutku možete zatražiti informacije o pohranjenim podatcima o vama, ispravak tih podataka ili njihovo brisanje. Vaše zamjerke, upite, zahtjeve za informacije ili brisanje, pritužbe i slično uputite na:

Hansgrohe d.o.o.
Oreškovićeva 6h/1, 10010 Zagreb

info@hansgrohe.hr

Pretraživanje specijaliziranih trgovaca

Specijalizirani trgovci u blizini