Kuhinjska miješalica i sudoper često su izloženi vrućini i hladnoći, lužinama, mastima i kiselinama. Zbog toga hansgrohe proizvodi miješalice visoke kvalitete čija funkcija, dizajn i sjaj ostaju dugo sačuvani i bez zahtjevne njege. Budete li slijedili ovdje navedene savjete za njegu, u svojoj ćete kuhinjskoj miješalici uživati još dugo. Samo ju povremeno očistite i uklonite kamenac!
Ovisno o izvedbi, naše se kuhinjske miješalice odlikuju kvalitetnim i sjajnim kromiranim plohama ili otpornom optikom nehrđajućeg čelika. Oba su materijala dugotrajna i olakšavaju čišćenje. Kada se njeguju na pravilan način i odgovarajućim sredstvima, dugo zadržavaju svoj divan sjaj. Sudoperi hansgrohe načinjeni su od nehrđajućeg čelika. Zbog toga su animikrobni i higijenski, ne korodiraju i prikladni su za upotrebu s prehrambenim namirnicama. Budući da je nehrđajući čelik usto otporan na kiseline i visoke temperature, površina se vrlo lako njeguje. Bez obzira na to je li u pitanju krom ili nehrđajući čelik: bilo bi dobro usvojiti nekoliko osnovnih pravila za čišćenje.
Pravilnim uklanjanjem nataloženog kamenca mogu se izbjeći mnoga neugodna posljedična oštećenja. Jer kamenac nije samo estetski problem. On može ugroziti i funkcije, primjerice formu mlaza.
Pravilno je čišćenje miješalice na sudoperu jednostavno i brzo se obavlja. I produžno crijevo kuhinjske miješalice može se lako očistiti, a po potrebi i jednostavno zamijeniti – upute su priložene uz svaki rezervni dio. Pridržavajte se naših preporuka za čišćenje jer oštećenja uzrokovana nepravilnom obradom nisu obuhvaćena našim jamstvom.
Perlator se još naziva i aerator, regulator mlaza ili oblikovatelj mlaza. U pitanju je mlaznica na izljevu slavine za vodu. Mnogi su perlatori na miješalicama za sudoper hansgrohe opremljeni funkcijom za uklanjanje kamenca (QuickClean). Oni se mogu očistiti bez dodatnih sredstava za čišćenje: rukom.
Kod kuhinjske miješalice hansgrohe s tehnologijom QuickClean na perlatoru se nalaze fleksibilni silikonski čepovi/mlaznice. Na njima se svakodnevnom upotrebom taloži kamenac (jače ili slabije ovisno o tvrdoći vode). On se, međutim, lako uklanja: silikonske čepove jednostavno protrljajte prstom. Voda će potom ponovno ujednačeno i u bogatom mlazu teći iz perlatora.
Ako u nekom trenutku bude bilo potrebno intenzivnije čišćenje perlatora, odvijte ga i stavite u posudu sa sredstvom za čišćenje na bazi limunske kiseline koje služi za uklanjanje kamenca. Izvadite perlator nakon najviše 10 minuta i potom ga temeljito isperite čistom vodom. Postupak čišćenja ponovite prema potrebi, a perlator potom ponovno pričvrstite na kuhinjsku miješalicu.