Savjeti za modernizaciju

Tako možete jednostavno renovirati kupaonicu. Za trajnu udobnost

Je li vaša kupaonica zaslužila osvježenje? Dizajn i tehnička rješenja, ali i zahtjevi za kupaonice, neprestano se mijenjaju. Ili vas muče pitanja o energetskoj učinkovitosti? Mnogo je dobrih razloga za osuvremenjivanje kupaonice uz iskorištavanje postojećih elemenata. U vodiču s kontrolnim popisom, koji vam donosi hansgrohe, pročitajte o čemu valja voditi računa.

The kitchen tap in a linear kitchen with an exclusive design.
Svježina u kupaonici: već će i novi ručni tuš, miješalica za umivaonik ili termostat za tuš dati moderan izgled i doprinijeti udobnosti vašega doma.

Vodič za uspješno renoviranje postojeće kupaonice

Trebali biste uljepšati kupaonicu? Dajte mašti krila. Mogućnosti sežu sve od „face-liftinga” sa svježim premazom u boji, boljom rasvjetom i modernim ručnim tušem do frapantnog efekta „prije-poslije”. Već i zamjenom miješalice umivaonik dobiva novi sjaj. A može se montirati gotovo jednako lako kao i držači kuhinjskih ručnika i police.

Razmislite što biste u kupaonici mogli poboljšati i pritom definirajte opseg renoviranja. Želite li svoje stare pločice zamijeniti formatima koji optički šire prostor? Sviđa li vam se raznolikost mozaika kao optički naglasak? Draži su vam potpuno neobloženi zidovi? Nove su površine važna tema kada kadu zamjenjujete prostranim tušem (ili obratno). Osim toga provjerite jesu li vaše želje u skladu s tlocrtom. Želite li upotrijebiti modernu tehnologiju za uštedu vode i električne energije? Trgovac sanitarne opreme ponudit će vam savjete za sva pitanja.

Veliko ili malo rješenje? Renoviranje prema budžetu

Najprije definirajte budžet, no ostanite otvoreni za „plan B”. To je zato što će vam stručno savjetovanje kod specijaliziranog trgovca ukazati na mogućnosti o kojima možda uopće niste razmišljali. Jedno je sigurno: moderniziranje kupaonice kvalitetnim proizvodima marke hansgrohe ulaganje je na duge staze. Osim toga, hansgrohe jamči da će rezervni dijelovi biti dostupni 15 godina. Razmislite i o postupnoj sanaciji. U određenim uvjetima država propisuje određene konverzije. Informirajte se o tome.

Preuzmite naš kontrolni popis kako nijednu mogućnost ne biste izgubili iz vida.

Moderniziranje kupaonice s novim miješalicama i tuševima.
Moderniziranje umivaonika nije zahtjevno. I nova se zidna šipka za ručni tuš brzo instalira kako bi pružila veću udobnost prilikom tuširanja.

Stilsko renoviranje kupaonice uz pomoć pametnih tehnologija

Naš savjet: odaberite određeni stil kako biste se lakše mogli odlučiti prilikom odabira dizajna miješalica. U ponudi poduzeća Hansgrohe nalaze se kupaonski proizvodi u stilovima „Avantgarde”, „Modern” i „Classic”. Stoga možete odabrati jedan sustav kod kojega je sve međusobno usklađeno. Isto se tako novi proizvodi hansgrohe mogu kombinirati s postojećima.

Uljepšajte područje za tuširanje i opremite ga za budućnost

Informirajte se i o inovativnim tehnologijama, jer je oprema za kupaonice znatno napredovala. hansgrohe nudi paletu kupaonskih proizvoda koji su kao stvoreni za renoviranje. Tu se ubrajaju sustavi za tuširanje ili tuš setovi. I zamjena nadžbukne miješalice termostatom hansgrohe ShowerTablet s plohom za odlaganje doprinosi udobnosti u prostoru tuša – bez skupe sanacije.

Treba li uzeti u obzir i buduće zahtjeve korisnika kupaonice? Mnoge inovacije u kupaonici podržavaju koncept generacijske kupaonice. Time ćete čak i u malim koracima osigurati bolju ergonomiju i više sigurnosti. Razmišljate o tušu u razini poda umjesto postojećeg rješenja sa stepenicom? I to je ulaganje u opremanje kupaonice za budućnost moguće realizirati. Samo imajte na umu da taj zahvat zahtjeva opsežnije projektiranje.

Renoviranje i priprema kupaonice za buduće promjene

Svejedno je što odlučite: proizvode hansgrohe prati najviša kvaliteta robne marke, dugotrajnost i dostupnost rezervnih dijelova. U slučaju sanacije s osnovnim kućištem iBox universal, vaša će kupaonica biti spremna za promjene koje donosi budućnost. To je stoga što se buduće želje u pogledu dizajna i funkcije mogu jednostavno naknadno postaviti „iza zida”.

Pretraživanje specijaliziranih trgovaca

Specijalizirani trgovci u blizini