1953. godine Hans Grohe osmislio je zidnu šipku za ručni tuš Unica.
Domišljati od 1901.

Međunarodni uspjeh vođen tradicijom i inovacijom

Poduzeće Hansgrohe osnovano je 1901. godine. Od tada Schwarzwald pršti od ideja. I od tada su pioniri uređenja kupaonica u svom vremenu tradicionalno korak ispred svih. Svejedno je radi li se o prvom pristupačnom ručnom tušu, zidnoj šipki za ručni tuš ili jednoručnoj miješalici: ovdje otkrijte zanimljive koncepte. Mnogi od njih postali su prekretnice međunarodne kulture kupaonica.

Razmišljanje je naš pokretač

Koncept tuša Selecta nastao 1968. godine bio je sretan, no nikako i slučajan događaj u povijesti razvoja sanitarne opreme. Jer znanja, iskustva i težnja za inovacijama kod robne marke hansgrohe sežu daleko u povijest; točnije: 120 godina. Od tada je ime te robne marke povezano s visokom kvalitetom, nimalo bezrazložno. Već je i osnivač poduzeća Hans Grohe imao toliko dobrih ideja, da je u velikoj mjeri utjecao na povijest razvoja privatnih kupaonica. Njegova vještina izrade i osjećaj za dizajn mnogo su desetljeća tvorili okosnicu stila, a još i danas obogaćuju živote ljudi diljem svijeta.

Višestruko patentirano uživanje u vodi za vas

Kada danas kupite vrlo moderan proizvod za kupaonicu ili kuhinju vrhunske robne marke hansgrohe, s njime dobivate sve prednosti toga akumuliranog iskustva. Ujedno je grupa Hansgrohe jedan od predvodnika na polju inovacija u sektoru kupaonske opreme. Bogatstvo inovacija očituje se u nagrađivanom dizajnu, nebrojenim patentima i zanimljivim tehnologijama budućnosti. Jer oslonjeni na iskustvo uvijek gledamo prema naprijed.

Za vas kao potrošače to znači: svakodnevno uživanje u lijepo oblikovanim proizvodima koji su laki za rukovanje, često štedljivi i dugo funkcioniraju na najboljoj razini. Isto tako znači i vrhunsku uslugu, primjerice s opsežnim savjetovanjem i dugoročno raspoloživim rezervnim dijelovima.

hansgrohe: predvodnik u korištenju vode od prvog dana
 

Zašto hansgrohe? Ovdje su pionirski duh i njemačke inženjerske vještine uvijek išle od ruke. Hans Grohe je ručnim tušem stvorio zgodnu alternativu tada uobičajenom nadglavnom tušu 1928. 1953. godine također je izumio šipku za tuš, na koju se ručni tuš može pričvrstiti na bilo kojoj visini. Ovih dana oba su izuma uobičajena u kupaonicama širom svijeta - u to su vrijeme bili genijalni i mijenjali su navike tuširanja ljudi. Svojim tuševima koji štede vodu, hansgrohe je razmišljao o očuvanju resursa i zaštiti klime mnogo prije nego što su bili u modi i time postali „pionir“ zelene industrije.

Tko je to izmislio? hansgrohe.

RainTunes - digitally controlled shower scenarios
The future of the bathroom: digital showering, where water, video, sound, light and aroma are combined in harmony.

Od zidnih šipki za ručni tuš i jednoručnih miješalica

Zašto hansgrohe? Ovdje se gotovo uvijek prožimlju pionirski duh i njemačko inženjerstvo. Svojim ručnim tušem Hans Grohe je 1928. godine ponudio praktičnu alternativu tada uobičajenom nadglavnom tušu. A 1953. godine osmislio je zidnu šipku na koju se ručni tuš može pričvrstiti na proizvoljnoj visini. Oba su inovativna koncepta danas standardno prisutna u kupaonicama diljem svijeta – tada su to bili genijalni pomaci u sektoru sanitarne opreme koji su promijenili navike tuširanja. Izradom tuševa hansgrohe koji štede vodu u poduzeću se vrlo rano počelo razmišljati o zaštiti prirodnih resursa i klimatskih uvjeta, pa je ono postalo „zeleni” predvodnik u ovoj industrijskoj grani.

Tko je to otkrio? hansgrohe.

 • Pristupačan ručni tuš s bijelom porculanskom ručkom (1928.)
 • Automatski odvodni i preljevni set za kadu (1934.)
 • Šipka za tuš Unica (1953.)
 • Ručni tuš Selecta s promjenjivim vrstama mlaza (1968.)
 • Plastični tuševi u boji Sixty i Tri-Bel (1970.)
 • Jednoručna miješalica Allegroh (1981.)
 • Ručni tuš Mistral Eco koji štedi vodu (1987.)
 • Unaprijed instalirani sustavi za tuširanje i tuš-paneli (1989.)
 • Podžbukni osnovni komplet iBox universal (2000.)
 • "Kišni" tuš Raindance (2003.)
 • Klimatski povoljni tuševi i miješalice s funkcijom EcoSmart (2007.)
 • Miješalice ComfortZone (2011.)
 • i mnogi drugi proizvodi

Sadašnjost i budućnost kupaonice

Grupacija Hansgrohe stalni je izvor dobrih ideja o proizvodima od 1901. godine. Natječaj TOP 100 njemačkih inovacija dodijelio je Hansgrohe grupi pečat vrhunskog kvaliteta inovatora 2019. godine.

Ovdje u tvrtki Hansgrohe, nastavili smo revolucionarno pristupačno raditi prema krajnjem korisniku kako bi dnevne trenutke s vodom učinili što prikladnijim, ekonomičnijim i sigurnijim. U ovom procesu smo se koncentrirali na ljude i njihovo zadovoljstvo i potrebe od prvog dana. Asortiman proizvoda uključuje digitalne proizvode za tuširanje i trendi sheme boja za naše miješalice. Svojim novim proizvodima za kupaonicu i kuhinju, hansgrohe nudi besprijekoran doživljaj vode kako bi vaš dom dao svoj jedinstveni šarm.

Kao “Black Forest” elektrana s vlastitom laboratorijom za istraživanje i razvoj, Hansgrohe grupa stalno radi na novim idejama. Ima više od 16.000 aktivnih patenata. TOP 100 tvrtka i dalje većinu svojih proizvoda proizvodi na jugozapadu Njemačke, kao ponosno opredjeljenje “Made in Germany”. I obećanje kvalitete na koje se možete osloniti.
​​​​​​​

Pretraživanje specijaliziranih trgovaca

Specijalizirani trgovci u blizini