AXOR One ShowerProgramme.

Ovdje preuzmite Flash Player (veza)

Barber i Osgerby

Međunarodno poznati dizajneri Edward Barber i Jay Osgerby osnovali su svoj studio 1996. godine u Londonu. On je u roku od samo nekoliko godina postao traženo odredište renomiranih klijenata i prestižnih robnih marki. Lepeza njihovih uradaka obuhvaća dizajn proizvoda kao što su ograničene serije, namještaj i svjetiljke te javne narudžbe, kao što je Olimpijska baklja 2012. godine i uradci za britansku Kraljevsku kovnicu novca (Royal Mint). Njihova kreativnost proteže se i na koncepte za izložbe i hotele.

Među njihovim klijentima nalaze se i vodeće međunarodne dizajnerske marke kao što su Knoll, Cappellini, B&B Italia i Flos iz Italije, Sony, Swarovski i njemačka dizajnerska marka Vitra. Projektiranjem izložbenih prostora te dizajnom trgovina i hotela otvorili su si Barber i Osgerby nova kreativna područja. S temom kupaonice po prvi su se put uhvatili u koštac u suradnji s dizajnerskom markom AXOR tvrtke Hansgrohe SE, a ona se 2015. pretočila u AXOR One ShowerProgramm, program proizvoda koji se skladno kombinira s raznim kolekcijama. 

Nagrade i međunarodne kolekcije

Međunarodni mediji i stručni žiriji više su puta ovjenčali Edwarda Barbera i Jaya Osgerbyja titulom Dizajnera godine (Elle Decoration, Wallpaper, Maison & Objekt, ICFF). Osim toga, djela proizašla iz njihovih pera čuvaju se u renomiranim kolekcijama koje krase, primjerice, New Yorker Metropolitan Museum of Art, londonski Victoria and Albert Museum te znameniti Art Institut of Chicago. 2007. i 2013. godine britansko Kraljevsko društvo za promicanje umjetnosti (eng. Royal Society of Arts) dodijelilo je obojici dizajnera titulu Kraljevskog industrijskog dizajnera (eng. Royal Designer for Industry). 2013. godine su Edward Barber i Jay Osgerby odlikovani britanskom medaljom „Officer of the Order of the British Empire” za svoje zasluge u dizajnerskoj industriji.

Edward Barber i Jay Osgerby.

Edward Barber i Jay Osgerby na fotografiji Alise Connan

Barber i Osgerby – inovativnost u mnoštvu dimenzija

Slike

Dizajn dvojice Britanaca oduševljava svojim svježim pristupom formi i funkciji.

  • Jay Osgerby i Edward Barber.
  • Studije dizajna o programu AXOR One.
  • Stolica Tipton (Vitra).
  • Olimpijska baklja za 2012.
  • Izložba Double Space u muzeju.
  • Stol Tobi-Ishi.
  • Polica.
  • Stol Loop.
  • Vaza od puhanog stakla.

S dizajnom proizvoda i arhitekturom u londonskom kreativnom miljeu

Edward Barber, rođen 1969. godine u Shrewsburyju, studirao je dizajn interijera, a Jay Osgerby koji se 1969. rodio u Oxfordu, studirao je industrijski dizajn. Dva su se Engleza upoznala na postdiplomskom studiju arhitekture na londonskom sveučilištu Londoner Royal College of Art te su 1996. otvorili zajednički studio. Osim toga, 2001. godine osnovali su Universal Design Studio za dizajn interijera te MAP, ured za strateški razvoj dizajna. Studio Barber & Osgerby nalazi se u četvrti Shoreditch, kreativnom žarištu Londona.

Hansgrohe koristi različite vrste kolačića. Možete se složiti s upotrebom svih kolačića ili unijeti osobne postavke ili se informirati u općoj zaštiti podataka.

   

Prihvaćam sve kolačiće