Axor LampShower, dizajnirao Nendo

Ovdje preuzmite Flash Player (veza)

Nendo – granice između kupaonice i prostora za stanovanje nestaju

Iza razigrano duhovitih nacrta japanskog dizajnerskog studija Nendo krije se arhitekt Oki Sato. „Moji dizajni uvijek su jednostavni i minimalistički, ali ne i hladni“, opisuje rođeni Kanađanin svoj kreativni koncept. „Početak se uvijek sastoji od priča koje se kriju iza predmeta.“ Time on uvijek iznova postiže „Aha“ efekte. Jer, u Nendu se rado poigravaju s granicama i dragi su im oni kratki trenutci iznenađenja. No proizvodi također trebaju biti intuitivno razumljivi.

U Nendu iznova opušteno interpretiraju poznate stvari stavljajući ih u iznenađujuće kontekste. To vrijedi i za LampShower, razvijenu u suradnji s markom AXOR, koja na neobičan način povezuje vodu i svjetlost. Granice između kupaonice i drugih prostora za stanovanje nestaju. Kao i kod svojih ShowerProducts za marku AXOR, u Nendu su se na razne načine poigravali optičkim efektima i prozirnošću. Lakoća i humor kao principi oblikovanja spajaju se s profinjenošću oblika i primijenjenih materijala.

Dizajner i arhitekt Oki Sato zvijezda je u usponu na međunarodnoj dizajnerskoj sceni. Rođen je 1977. godine u Torontu, a studio Nendo osnovao je 2002. u Tokiju. Već 2005. godine proširio se u Milano, a samo nekoliko godina kasnije, 2012., međunarodni časopisi za stil Elle decor i Wallpaper proglasile su Okija Sata „Dizajnerom godine“. Popis čuvenih trgovačkih marki koje surađuju sa studijem Nendo gotovo je kao svjetski „Tko je tko“ popis u segmentu unutarnjeg uređenja. Narudžbe proizvođača namještaja kao što su Kartell, Cappellini i dePadova, svjetiljki (Foscarini), stolova (Baccarat) i svakodnevnih predmeta široke potrošnje upotpunjuju se konceptima unutarnjeg dizajna. Tako je Nendo uredio izložbene salone međunarodnih trgovačkih marki kao što su Puma i Louis Vuitton.

Oki Sato iz tvrtke Nendo.

Oki Sato, kreativni voditelj tvrtke Nendo.

Hansgrohe koristi različite vrste kolačića. Možete se složiti s upotrebom svih kolačića ili unijeti osobne postavke ili se informirati u općoj zaštiti podataka.

   

Prihvaćam sve kolačiće