Axor LampShower, dizajnirao Nendo

Ovdje preuzmite Flash Player (veza)

Nendo – granice između kupaonice i prostora za stanovanje nestaju

Iza razigrano duhovitih nacrta japanskog dizajnerskog studija Nendo krije se arhitekt Oki Sato. „Moji dizajni uvijek su jednostavni i minimalistički, ali ne i hladni“, opisuje rođeni Kanađanin svoj kreativni koncept. „Početak se uvijek sastoji od priča koje se kriju iza predmeta.“ Time on uvijek iznova postiže „Aha“ efekte. Jer, u Nendu se rado poigravaju s granicama i dragi su im oni kratki trenutci iznenađenja. No proizvodi također trebaju biti intuitivno razumljivi.

U Nendu iznova opušteno interpretiraju poznate stvari stavljajući ih u iznenađujuće kontekste. To vrijedi i za LampShower, razvijenu u suradnji s markom AXOR, koja na neobičan način povezuje vodu i svjetlost. Granice između kupaonice i drugih prostora za stanovanje nestaju. Kao i kod svojih ShowerProducts za marku AXOR, u Nendu su se na razne načine poigravali optičkim efektima i prozirnošću. Lakoća i humor kao principi oblikovanja spajaju se s profinjenošću oblika i primijenjenih materijala.

Dizajner i arhitekt Oki Sato zvijezda je u usponu na međunarodnoj dizajnerskoj sceni. Rođen je 1977. godine u Torontu, a studio Nendo osnovao je 2002. u Tokiju. Već 2005. godine proširio se u Milano, a samo nekoliko godina kasnije, 2012., međunarodni časopisi za stil Elle decor i Wallpaper proglasile su Okija Sata „Dizajnerom godine“. Popis čuvenih trgovačkih marki koje surađuju sa studijem Nendo gotovo je kao svjetski „Tko je tko“ popis u segmentu unutarnjeg uređenja. Narudžbe proizvođača namještaja kao što su Kartell, Cappellini i dePadova, svjetiljki (Foscarini), stolova (Baccarat) i svakodnevnih predmeta široke potrošnje upotpunjuju se konceptima unutarnjeg dizajna. Tako je Nendo uredio izložbene salone međunarodnih trgovačkih marki kao što su Puma i Louis Vuitton.

Oki Sato iz tvrtke Nendo.

Oki Sato, kreativni voditelj tvrtke Nendo.

Hansgrohe se služi kolačićima kako bi vam zajamčio najbolju moguću uslugu. Nastavkom pregledavanja stranice bez mijenjanja postavki, dajete svoj pristanak na upotrebu kolačića.

   

U redu
<% } //bolIsPublishMode %>