Front – zvijezda u usponu iz Švedske

Njihov dizajn nije tipično švedski niti skandinavski – eksperimentalan je: Charlotte von der Lancken, Anna Lindgren i Sofia Lagerquist čine dizajnerski trojac Front. Naziv je program: Front želi napraviti korak dalje u razvoju dizajna eksperimentirajući s materijalima i tehnologijama te se ubraja u avangardne predstavnike međunarodne dizajnerske scene. Njihovi nacrti poigravanja su s vizualnim efektima, provokativni su te su zajednički dogovoreni rezultat timskoga rada.

ShowerProducts za AXOR sasvim su u duhu njihova kreativnog koncepta nove interpretacije običnoga. Oni iznose na vidjelo skrivene elemente kupaonice – instalacije – i dočaravaju putove kojima voda teče tušem u njihovom najizvornijem obliku. Ovaj pristup inovativne upotrebe ili otuđivanja jednostavnih stvari u mnogim je inačicama prisutan kod trojca Front: Horse Lamp 2006 u prirodnoj veličini, plastično prase kao stolić za kavu i ukošena Blow Away vaza čija keramika kao je rađena u aerodinamičkom tunelu. U Frontu su kombinirali ladice slažući ih u asimetričnu hrpu koja se čini kao da ukošeno balansira. Let muhe oko žarulje nadahnuo je trojac za izradu filigranskog sjenila za svjetiljku Fly Lamp. Šarm kojim se odlikuje ovaj kreativni ured čine objekti koji su poetični iz mnoštva aspekata.

od međunarodnih priznanja dizajnerice su primile naslov „Dizajner budućnosti“ na renomiranom sajmu dizajna Art Miami Basel (2006.), ako i naslov „Dizajner godine“ švedskog časopisa Elle Deco i njemačkog časopisa Architektur & Wohnen (2010.). Trojac je u međuvremenu napredovao prometnuvši se u uspješnog izvoznika švedskog dizajna. U njihove kupce ubrajaju se poznate međunarodne marke proizvoda za unutarnje uređenje, između ostalog Moroso, Porro, Established & Sons, Kvadrat i Stelton, pa čak i Ikea. Zastupljeni su i u vodećim muzejskim zbirkama, primjerice u Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku.

Portret dizajnerskog trojca Front.

Charlotte von der Lancken, Anna Lindgren i Sofia Lagerquist.

Hansgrohe koristi različite vrste kolačića. Možete se složiti s upotrebom svih kolačića ili unijeti osobne postavke ili se informirati u općoj zaštiti podataka.

   

Prihvaćam sve kolačiće