Tvornica Schiltach Aue

Grupa Hansgrohe – prisutna na svim kontinentima

S 34 trgovačka društva i 21 prodajna ureda diljem svijeta, poduzeće Hansgrohe ubraja se u malobrojne globalne igrače u sektoru sanitarne opreme. Ovaj stručnjak za miješalice i tuševe u poslovnoj je godini 2016. zapošljavao otprilike 4800 djelatnika i isporučivao miješalice i tuševe u više od 140 zemalja.

U 2017. Hansgrohe slavi svoj 116. rođendan. Djed Hans Grohe započeo je 1901. godine s malom kovnicom metala u Schiltachu smještenom u Schwarzwaldu. Sjedište tvrtke još uvijek se nalazi u domovini koju joj je odabrao „pametni Hans“. No marka kojoj je on udahnuo život sada je poznata diljem svijeta: proizvodi hansgrohe i AXOR s kriterijem kvalitete „Made in Germany“ upotrebljavaju se u diljem svijeta.

Tvrtka Hansgrohe...

 • je europsko dioničko društvo (Societas Europaea), koje nije prisutno na burzi;
 • ima dva glavna dioničara:
  - američki koncern Masco Corporation, Taylor/Michigan, većinski je dioničar (68 posto)
  - Syngroh Verwaltungs- und Beteiligungs-GmbH, Schiltach, obitelj Klausa Grohea (32 posto).

  Grupa Hansgrohe slijedi pet strateških pravaca:

  1. Inovacija, dizajn i održivost – izgradnja vodeće inovatorske pozicije na poljima tehnologije, dizajna i održivosti
  2. Globalna brzina – širenje prisutnosti na međunarodnom tržištu i daljnji razvoj poslovnog modela tržišta u nastajanju
  3. Kvaliteta i produktivnost – povećanje kvalitete proizvoda i izgradnja „ravnoteže u globalnoj proizvodnji“
  4. Racionalni poslovni procesi – racionalizacija poslovnih procesa
  5. Organizacija – daljnji razvoj organizacije poduzeća i međunarodni razvoj ljudskih potencijala i upravljanje talentima
  Promet u 2016. godini
  Robna marka s novim rekordom: milijardu eura prometa. U poslovnoj godini 2016. tvrtka Hansgrohe SE zabilježila je povećanje prometa od 6,7 posto. Poduzeće raste u tuzemstvu i inozemstvu, a njegova budućnosti smjera prema ambicioznim ciljevima.
  Djelatnici u proizvodnji tvrtke Hansgrohe SE.
  Na dan 31.12.2016. u grupi Hansgrohe bilo je zaposleno 4785 osoba diljem svijeta. I u 2016. godini ovo poduzeće otvara nova radna mjesta, ulažući mnogo u usavršavanje i doškolovanje, poticanje rasta te upravljanje talentima i zaštitom zdravlja.
  Nadzorni odbor tvrtke Hansgrohe SE
  Rukovodstvo sa svježim idejama: Rukovoditeljski tim tvrtke Hansgrohe SE blisko je povezan s poduzećem i poznaje ga kao vlastiti džep.
  Karta svijeta
  Od São Paula preko Schiltacha do Šangaja: sjedište poduzeća nalazi se u Schwarzwaldu od 1901. godine. Proizvodnja se danas odvija u Njemačkoj, Francuskoj, Kini i SAD-u.
  Karta svijeta

  Od Schiltacha do Šangaja: u 2010. godini grupa Hansgrohe zapošljava više od 3200 djelatnica i djelatnika na svim kontinentima, od toga oko dvije trećine u Njemačkoj.

  2016. godina – godina rekorda

  Hansgrohe se služi kolačićima kako bi vam zajamčio najbolju moguću uslugu. Nastavkom pregledavanja stranice bez mijenjanja postavki, dajete svoj pristanak na upotrebu kolačića.

     

  U redu
  <% } //bolIsPublishMode %>